Bountytaart

14 mei 2019

Bountytaart gezonde joker bodieboost

Vandaag staat er weer een lekker zoet recept voor jullie klaar! Natuurlijk eentje waar je je niet schuldig over hoeft te voelen; een Bounty in de vorm van een taart..! Dat klinkt niet echt healthy, hè?! Maar deze is echt een stuk minder ongezond (en lekkerder ook, vinden wij) dan een echte Bounty. Hoe fijn is het om taart gewoon verantwoord te kunnen eten?! Oké, je moet natuurlijk niet de taart helemaal in je eentje opeten, (delen is ook veel leuker;)) maar je kunt met een gerust hart genieten van een lekker stukje taart. Een klein puntje vult al enorm.

Deze taart is leuk en lekker om te maken voor in het weekend, wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt of visite krijgt. O ja, en voor de vegans onder ons.. Deze taart is helemaal vegan. En daarnaast vrij van geraffineerde suikers. Alleen maar voordelen dus 😉

Ga jij deze heerlijke bountytaart proberen? Echt een aanrader!

 

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 g dadel (ontpit)
  • 50 g havermout
  • 50 g ongebrande (gemengde) noten
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 handjes (100 g) rauwe cashewnoten
  • 50 ml kokosmelk
  • 6 handjes (60 g) kokosrasp
  • 1 grote (over)rijpe banaan of 3 el ahornsiroop (of een niet vegan optie is honing)

Topping:

  • 100 g pure chocolade (tenminste 72%)

 

Bereidingswijze 

  • Week de cashewnoten voor 3 uur in water. Heb je niet zoveel tijd, dan kun je ze ook voor 10 minuutjes koken
  • Vermaal de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender.
  • Bekleed een springvorm (circa 20 cm doorsnede) met bakpapier. Verdeel hierin het mengsel van de bodem en druk wat aan met de bolle kant van een lepel.
  • Maak nu de vulling. Giet de cashewnoten af en mix ze samen met de rest van de ingrediënten voor de vulling.
  • Verdeel de vulling nu gelijkmatig over de dadel-notenbodem.
  • Smelt de chocolade au-bainmarie.
  • Wanneer de chocolade is gesmolten, giet de chocolade in de springvorm en verdeel het over de bodem in tussenlaag.
  • Garneer nog met wat kokosrasp
  • Zet de taart in de koelkast, totdat de chocolade is uitgehard.

Geniet lekker guilt-free van een stukje taart! Laat je het weten als jij deze taart hebt gemaakt? 🙂

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches

Char & Car

 

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Vera

    Hoi!
    Is er ook een optie om kokosnoot te vervangen voor iets anders?
    Ik ben allergisch voor kokos, maar zou het wel leuk vinden om deze taart te maken.

    • Nikita van de Burgt

      Dat is vervelend Vera! Misschien dat cacao nibs ook wel heel lekker zijn? Dat zou ik proberen!
      Kan je wel tegen kokosmelk?

  • Esther

    kan je de taart in delen invriezen? Zodat je meerdere keren kan genieten van de taart?

    • Nikita van de Burgt

      Goede vraag Esther! Wij hebben het niet geprobeerd, maar ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen! Ik zou het dus gewoon proberen. 🙂

  • Sabine De Vries – Witvoet

    Dat ziet er heerlijk uit! Staat al lang op mijn to-do baklijstje. Maar ik heb wel een vraagje. Zijn de dadels voor iets anders vervangbaar? Ben er erg allergisch voor. Zie vaak mooie recepten voorbij komen…met dadels erin verwerkt. Alvast bedankt voor een reactie. Super leuk jullie site en recepten. Haal er inspiratie uit. Zonnige groet uit Curacao.

Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis