Lekkerbek met pompoen en aardappeltjes uit de 12-weken afslank challenge

7 mei 2019

bodieboost recept pompoen met lekkerbek

Een lekker AVG’tje, met in plaats van vlees, een stukje vis. Aardappelen, vis en groenten dus! Een soort “fish & chips” wat bijna niet kan mislukken. De aardappeltjes zijn net zo lekker als frietjes (misschien eigenlijk nog wel lekkerder!). Ze zijn lekker vers, niet gefrituurd maar uit de oven!

Voor je portie groenten hebben we gekozen voor pompoen! Pompoen is een heerlijke groente dat vooral bekend is in de herfst. Maar ze zijn ze ook het hele jaar door lekker om te eten en gemakkelijk verkrijgbaar! Je verwacht het misschien niet, maar de pompoen is familie van de meloen, de komkommer en de courgette. Pompoenen zijn er in verschillende kleuren. De oranje pompoen is toch wel de meest bekende.

Pompoen is echt een powerfood! Pompoenen bevatten veel vezels die belangrijk zijn voor een goede werking van de darmen. Ook bevat het betacaroteen dat goed is voor de huid en de ogen.  Het eten van pompoen heeft een positieve werking op het denk- en concentratievermogen. En dat is ook goed wanneer je last hebt van een dipje, en je niet zo lekker in je vel zit. Ook bevat pompoen veel opneembaar ijzer. De pompoen bevat daarnaast veel vitamine C, en dat is nodig om ijzer goed te kunnen opnemen.

Slim om dus regelmatig pompoen te eten, en dat is dus ook de reden (naast dat we pompoenen ook echt super lekker vinden) dat wij deze groente het liefst het hele jaar door eten.

Heb jij ook zo’n zin in dit lekker simpel maaltje?

 

Ingrediënten

 • Lekkerbek (zo groot als je hand)
 • Roseval aardappels (1 handje)
 • Pompoen (1/4 stuk)
 • 2 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze 

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Schil en snijd de pompoen en aardappels in dunne schijven. (o.a. de oranje pompoen hoef je niet perse te schillen, omdat de schil eetbaar is. Wanneer je het lekkerder vindt kun je ‘m natuurlijk wel gewoon schillen)
 • Leg dit op de bakplaat van de oven en besprenkel het met olijfolie.
 • Pers twee tenen knoflook uit en verspreid dit over de pompoen en aardappels.
 • Strooi er nog wat peper en zout naar smaak overheen en schuif het in de oven.
 • Bak de lekkerbek met een klein beetje olijfolie.

Eet smakelijk!

Dit gerecht kun je volgens de BodieBoost afslank methode rekenen als 1x eiwit, 0.5x koolhydraten en 1x groenten. Dit overheerlijke gerecht komt uit week 8 van de 12-weken afslank challenge. Heb jij je al aangemeld?

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches

Char & Car

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis