Zoete aardappel muffins | gezonde joker

19 februari 2019

Zoete aardappel muffins

Hadden wij al gezegd dat je deze muffins eens móet proberen?! Want hoe fijn is het om zonder schuldgevoel te kunnen genieten van een lekkere muffin?! Deze muffins bevatten alleen maar voedzame ingrediënten. En omdat de zoete aardappel al aardig zorgt voor wat zoetigheid, hebben de muffins verder niet veel zoet meer nodig. Wij kozen voor wat extra zoet in de vorm van bananen. Zo zijn ze helemaal guilt free!

De zoete aardappel zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar maakt de muffins ook lekker smeuïg. Daarnaast zijn zoete aardappelen ook natuurlijk super gezond! Ze geven je een verzadigd gevoel, waardoor je er lang tegenaan kunt, zonder dat je snel weer trek krijgt.

Zoete aardappel is zo gezond omdat het bomvol met vitamine B1, B6, vitamine C en mineralen als kalium, koper, calcium, ijzer en fosfor zit. Echte gezondheidsknolletjes dus! Ja, de zoete aardappel is een knolsoort.. Je zou misschien denken dat de zoete aardappel familie is van de gewone aardappel, maar dat is dus niet zo.

Deze zoete aardappel muffins zijn zo voedzaam, dat je ze zelfs als ontbijt kunt nemen! Heb je in de ochtend niet veel tijd? Geen paniek! Want deze muffins zijn prima in te vriezen!

Ingrediënten

  • 100 g havermeel (of havermout vermalen in een blender tot meel)
  • 50 g amandelmeel (of rauwe amandelen vermalen in een blender tot meel)
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 125 ml melk (of plantaardige melk, zoals amandelmelk)
  • 2 tl kaneel of koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • Optioneel: stukjes (wal)noten, stukjes appel of blauwe bessen

Bereidingswijze

  • Zet de oven aan op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Doe deze in een pannetje en kook de stukjes aardappel gaar.
  • Meng de melen en het bakpoeder door elkaar.
  • Mix de bananen en eieren met een staafmixer of in een blender/keukenmachine. Roer dit mengsel vervolgens door het meel tot het een glad beslag wordt.
  • Laat de gare zoete aardappel even wat afkoelen. Pureer dit vervolgens ook door het beslag. Voeg de kaneel toe aan het beslag. Ook wanneer je kiest om noten en/of fruit eraan toe te voegen, kun je dit nu aan het beslag toevoegen.
  • Vet muffinsvormpjes in met wat olie of boter.
  • Verdeel het beslag over de muffinsvormpjes en zet deze voor ongeveer 45 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer met een cocktailprikkertje of de cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen. Laat de muffins afkoelen voor je hem aan gaat snijden.

Geniet van je momentje, heerlijk warm op de bank..

P.S. Wat is jouw favo zoete snack? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Wie weet kunnen wij jouw favo zoete snack omtoveren tot een gezonde joker.

P.P.S. 2 overheerlijke zoete aardappel muffins mag je volgens de BodieBoost afslank methode rekenen als 0.5 x zuivel, 0.5 x koolhydraat, 0.5 x eiwit en 0.5 x fruit.

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

Over de schrijver
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis