Snel en voedzaam noedels gerecht

29 januari 2019

snel en voedzaam noedels gerecht

Noedels zijn een basisproduct uit de Aziatische keuken. Maar tegenwoordig zijn ze ook hier in het Westen allang niet meer weg te denken uit de keuken. Net zoals bij pasta’s, zijn ook noedels er in verschillende soorten en maten. Je kunt er dan ook talloze noedelgerechten mee maken. Van noedelsoep met Japanse udon noedels tot een lekkere frisse salade met mihoen of natuurlijk de bekende loempia’s met glasnoedels. En natuurlijk dit heerlijke noedelgerecht met runderreepjes, champignons en prei!

Dit snelle en voedzame gerecht gerecht is een van mijn (Carlijn’s) favo gerechten uit de 12-weken afslank challenge. Het is niet alleen snel en voedzaam maar ook nog eens heerlijk! Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je namelijk zo een lekkere, maar toch gezonde maaltijd klaar. Deze maaltijd heb je zo op tafel staan, en is dus ideaal voor een drukke dag.

Ingrediënten

 • Runderreepjes (zo groot als je hand)
 • Champignons (1/2 bord)
 • Noodles (2-3 handjes)
 • ½ prei
 • Sojasaus
 • Olijfolie

Bereidingswijze

 • Snijd de champignons en prei. Wok dit op hoog vuur in olijfolie.
 • Bak de runderreepjes in olijfolie (in een andere pan) in 3-4 minuten bruin.
 • Schenk de sojasaus eroverheen.
 • Kook de noodles 5-6 minuten.
 • Voeg daarna de noodles toe aan de wokpan en wok nog een aantal minuten.

Eet jij deze lekkere noedles met stokjes of toch maar gewoon makkelijk met een vork? Wist je trouwens dat wanneer je met stokjes eet, je langzamer eet, en dus sneller een verzadigd gevoel krijgt?! Maar niet iedereen vindt eten met stokjes makkelijk. Oefening baart kunst..;) Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om langzamer en bewust te eten met een vork;) 

Dit lekkere gerecht kun je volgens de BodieBoost afslank formule rekenen als  1x eiwit, 1x koolhydraten, 1x groenten en 1 x smaakmaker.

P.S. Dit lekkere gerecht komt uit week 10 van de 12 -weken afslank challenge.

Liefs, 

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

 

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis