Gezonde aardbeien kwarktaart zonder suiker

22 januari 2019

gezonde aardbeien kwarktaart

Taart is altijd lekker! Vooral aarbeien kwarktaart natuurlijk… Maar wanneer je wat kilootjes kwijt wil kun je dit beter niet te vaak eten. Maar wij vinden dat je toch af en toe van een stukje taart mag genieten. En hoe fijn is het om taart dan gewoon verantwoord te kunnen eten?! Vandaar dat we een gezonde aardbeien kwarktaart voor jullie hebben! Yumm, loopt het water je al in de mond?

Zelf kwarktaart maken is niet moeilijk en er komt geen oven aan te pas. Deze taart is lekker licht, er wordt namelijk geen slagroom gebruikt en hij is alleen gezoet met dadels, aardbeien en wat honing. Dat maakt deze taart dus veel gezonder dan de kwarktaart die je met kant en klare pakjes kunt maken. Omdat het nu geen aardbeien seizoen is, gebruiken we voor dit recept diepvries aardbeien.

Geniet lekker van een stukje taart, zonder je schuldig te voelen. Want dat is bij deze heerlijke kwarktaart echt niet nodig!

Ingrediënten

  • 100 g gemengde noten (ongezouten en ongebrand)
  • 100 g dadels
  • 2 el kokosolie
  • 2 handjes havermout
  • Snufje zout
  • 500 g Griekse yoghurt of volle kwark
  • 1 doosje diepvries aardbeien
  • 2 el honing
  • 3 blaadjes gelatine of voor een vegetarische optie 8 g agar agar

Bereidingswijze

  • Laat de aardbeien ontdooien.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Doe de noten, dadels, havermout en snufje zout in een keukenmachine en mix dit alles door elkaar. Voeg hier ook de kokosolie aan toe en mix alles nog een keer.
  • Bekleed dan een springvorm (20 cm) met bakpapier en verdeel het dadel-notenmengsel netjes over de bodem.
  • Pureer de (ontdooide) aardbeien met een staafmixer.
  • Wanneer je agar agar gebruikt, ga je als volgt te werk: Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje en roer daar de agar agar doorheen. Laat al roerend dit zachtjes opkoken.
  • Na ongeveer 2 minuten opkoken haal je het pannetje van het vuur en roer je er 300 g kwark en 1 el honing doorheen.
  • Verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de bodem in de springvorm.
  • Zet de taart voor 2 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven.
  • Meng de rest van de kwark met 1 el honing.
  • Wanneer de taart is opgesteven verdeel je de met honing gemengde kwark over de taart.

    Wanneer je gelatine gebruikt ga je als volgt te werk:

  • week de gelatine blaadjes in koud water en los ze daarna op in een klein laagje water op laag vuur.
  • Meng 300 g kwark door de gepureerde aardbeien.
  • Voeg de aardbeien-kwarkmengsel toe aan de opgeloste gelatine en roer het geheel door.
  • Giet het mengsel over de bodem in de springvorm.
  • Laat de taart voor 2 a 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Meng de rest van de kwark met 1 el honing.
  • Wanneer de taart is opgesteven verdeel je de met honing gemengde kwark over de taart.

Staat deze gezonde joker binnenkort ook bij jou op tafel?! Let us know!!

P.S. Een stuk gezonde aardbeien kwarktaart kun je tellen als 0.5 x fruit en 0.5 x zuivel. (verdeel de taart in 12 stuks)

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Dorien

    Toevallig maak ik zelf ook vaak suikervrije aardbeienkwarktaart, maar dan net iets anders voor de bodem. Ik ben allergisch voor noten en pinda’s ed dus ik gebruik kokosmeel met ei en kokosolie. Dit wordt dan een soort koekdeeg. Aangezien de kokos al wat zoet is, heb ik geen honing oid meer nodig. Zelf reageer ik op alles wat vergelijkbaar is met suiker dus op deze manier kan ik de taart iets zoeter krijgen zodat het toch lekker smaakt.

  • Astrid

    Makkelijk te maken, mooi (het oog wil ook wat 😉 ) én lekker! Kids hebben ook genoten. Top tip!

Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis