Couscous salade uit de 12-weken challenge

20 november 2018

Couscous salade

Couscous is een bron van plantaardige eiwitten, verhoogt het immuunsysteem, bevat ijzer, verkleint het risico op diabetes en is gewoon heel erg lekker! Oorspronkelijk is dit tarwe product afkomstig uit Marokko en hoor je het eigenlijk uit te spreken als Seksou. Hoezo dan ‘koeskoes’? Omdat het vroeger werd klaargemaakt in een speciale kookpot, een keskes. Anyway, wij zijn er fan van. Niet alleen omdat het een lekker alternatief is voor rijst, aardappelen en pasta maar ook omdat het super simpel en snel te bereiden is. Een gerecht dat je letterlijk binnen een handomdraai op tafel zet.

Traditioneel eet je het met de handen, vinden wij een beetje onhandig. Vandaag eten we het als diner maar couscous kun je prima serveren als bijgerecht of gebruiken als (leftover) lunch. In de zomer heerlijk bij een BBQ, in de winter bij het gourmetten misschien? Hoe dan ook, het is voedzaam! Couscous bevat een grote hoeveelheid selenium, voor wie er nog nooit van gehoord heeft, dat is een antioxidant wat essentieel is voor het goed functioneren van je schildklier en het draagt bij aan verlaging van ontstekingen en oxidatieve stress. Kom kom, kook kook, couscous!

Deze overheerlijke couscous salade kun je volgens de BodieBoost afslank methode rekenen als  1x koolhydraat, 1x eiwit en 1x groenten.

Ingrediënten

 • Couscous (2-3 handjes)
 • 1/2 lente-ui
 • 1/2 komkommer
 • 1 tomaat
 • 1/4 bosje koriander
 • Cashewnoten (1 hand)
 • Rozijnen (1 handje)
 • Olijfolie
 • Zout en peper

Bereiding

 • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd vervolgens de lente-ui, komkommer, tomaat en koriander in kleine stukjes.
 • Meng hierna de couscous met de cashewnoten, rozijnen, lente-ui, komkommer en koriander.
 • Besprenkel tenslotte met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

P.S. Deze overheerlijke couscous salade komt uit week 11 van de 12 -weken afslank challenge.

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis