Gezond en lekker avg’tje uit week 1 van de 12-weken afslank challenge

6 november 2018

Een lekker avg’tje – aardappelen, vlees en groente, om vijf uur stipt op tafel. Lekker cliché en eten wat de pot schaft. Zo zijn we opgevoed toch? Het lijkt wel of er daardoor een kleine aversie is ontstaan als het gaat om dit simpele trio en dat is zo zonde! Want, het is lekker, eenvoudig, iedereen kan het maken, (bijna) iedereen lust het en het is lekker, hadden we dat al gezegd? Wie bewust wil eten en lief voor eigen lijf wil zijn, hoeft niet de next topchef of nieuwste fitkid in town te zijn.

Bij Bodieboost geloven we niet in het verbannen van bepaalde foodgroepen. Eiwitten, groenten, koolhydraten: het zijn onze beste vrienden en de beste combinatie voor een normaal, realistisch en gezond voedingspatroon, eentje dat is vol te houden en variatie biedt. Niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor een iets betere wereld. Want wist je dat de gemiddelde Nederlander zo’n 40 kilo vlees per jaar eet? Veel! Wat minderen is beter voor het milieu maar ook voor jezelf. Want las jij af en toe een meatless monday in, dan geniet je des te meer van dit heerlijke rundvleesgerecht. Of je nu voor jezelf kookt, een date of het hele gezin: met dit recept scoor je vast en zeker!

Dit avg’tje is volgens de BodieBoost afslank methode gelijk aan 1x eiwitten, 1x koolhydraten en 1x groenten.

Ingrediënten

 • Rundvlees in blokjes (zo groot als je hand)
 • ½ courgette
 • ½ gele paprika
 • ½ aubergine
 • Roseval aardappeltjes (2-3 handjes)
 • Takjes rozemarijn
 • Peper
 • Zout en olijfolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de aardappeltjes in 2 stukken en leg deze op de bakplaat.
 • Leg de rozemarijn takjes erbij. Strooi zout en peper over de aardappels. Bak dit 30 minuten in de oven (LET OP: Iedere oven is anders, hou dit dus goed in de gaten)
 • Snijd de courgette, paprika en aubergine en bak deze in olijfolie op hoog vuur.
 • Doe wat olijfolie in een andere koekenpan en bak de biefstuk (1,5 minuut aan elke kant) op hoog vuur.
 • Haal de aardappeltjes uit de oven en serveer samen met de biefstuk en groenten. Eet smakelijk.

Dit overheerlijke AVG’tje komt uit week 1 van de 12-weken afslank challenge. Heb jij je al aangemeld?

P.S. Wat is jouw favoriete aardappels, vlees, groente recept?

P.P.S. Af en toe een lekker toetje na het avond eten is wel zo leuk. Heb je ons gezonde snicker recept van een aantal weken terug al gezien? Wat een heerlijke gezonde joker is dit zeg! Om je vingers bij af te likken. Laat je ons even weten hoe wat je ervan vindt?

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis