Broodje zalm | een lekkere gezonde vette hap

30 oktober 2018

Hunker je naar een vette hap, maar wil je wel gezond eten? Kun je de verleiding bijna niet weerstaan en heb je jezelf al wijsgemaakt dat een lichaam ook vet nodig heeft? In dat laatste geval heb je absoluut gelijk. En hoewel Bodieboost absoluut van een guilty pleasure en joker op z’n tijd houdt, kun je je vette trek ook stillen met iets voedzaams zoals een gezond broodje zalm bijvoorbeeld.

Vette vis, dat klinkt je vast wel bekend in de oren. Vetzuren – omega-3 om precies te zijn, heb je hard nodig. Deze maakt je lichaam namelijk niet van nature aan. Zalm is een van de bronnen die hier het meest rijk aan is. Beleg je er een volkoren pistoletje mee, heb je toch nog fastfood als lunch. Maar hé, geen zorgen, we hebben het over een gezond fastfood broodje! Naast vet bevat dit gerookte roze visje ook een flinke dosis eiwit, wat je spierherstel bevordert en een vol gevoel geeft. Terug naar die vetzuren, wist je dat dit ook het risico op hartaandoeningen vermindert én het helpt bij gewicht verliezen en dat ook weg te houden. Redenen genoeg voor dit lekkere recept! Oh en pssst, dit overheerlijke zalm recept komt uit week 2 van de 12-weken afslank challenge. Heb jij je al aangemeld? 

Ingrediënten 

 • Gerookte zalm (zo groot als je hand)
 • 2 pistoletjes
 • ¼ ijsbergsla
 • ¼ komkommer
 • 1 tomaat
 • ½ rode ui
 • Olijfolie
 • 1 el mosterd
 • Zout en peper

Bereiding

 • Was de sla, tomaat en komkommer en snijd in stukken. Meng dit vervolgens in een kom met olijfolie, mosterd en peper.
 • Snijd nu de gerookte zalm in stukken en beleg de broodjes hiermee.
 • Kruid met peper.
 • Serveer tenslotte met een frisse salade.

Dit broodje zalm mag je volgens de BodieBoost afslank methode rekenen als 1 x koolhydraten, 1x eiwit, 1x groenten en 1 x smaakmaker.

P.S. Hoe beleg jij je broodje het liefst?

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis