Pepernoten cruesli

13 oktober 2018

pepernoten cruesli

Vandaag een recept voor kruidige pepernoten cruesli. Wij maken bijna elk weekend een flinke hoeveelheid die standaard het einde van de week niet haalt! Daarnaast smaakt een handje ook erg goed als tussendoortje. Door de koekkruiden die er in gaan wordt de cruesli ook wel liefkozend “Pepernoten cruesli” genoemd. 

Ingrediënten

 • 150 gram havermout
 • 100 gram gemengde noten (ongebrand)
 • 50 gram amandelen
 • 50 gram walnoten
 • 40 gram pompoenpitten
 • 30 gram zonnebloempitten
 • 20 gram (+- 2 eetlepels) gebroken lijnzaad
 • 5 gram (+- 1 eetlepel) koekkruiden
 • 5 gram (+- 1 eetlepel) kaneel
 • 75 a 100 ml water
 • 3 eetlepels maple syrup
 • 40 gram (+- 4 eetlepels) kokosolie
 • Snufje zout
 • Rozijnen naar smaak

Bereiding

 • Doe de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, koekkruiden en de kaneel in een kom en hussel het goed door elkaar. Snijd de gemengde noten, amandelen en de walnoten in grove stukken en hussel dit ook door het havermout mengsel.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Verwarm en meng in een klein pannetje het water, de maple syrup, kokosolie en een snufje zout. Het hoeft niet te koken, maar het moet goed worden gemengd. Ik kan uit ervaring vertellen dat dit het beste gaat als je het een klein beetje warm maakt. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer het goed door. Je kan het nog even doorkneden met je handen. Op deze manier weet je zeker dat het goed is gehusseld en kan je gemakkelijker kruimels maken.
 • Spreid alles uit over een grote bakplaat en bak de cruesli in 40 minuten knapperig in het midden van de oven. (Roer/schep de cruesli elke 10 minuten om.) Laat de cruesli in de oven afkoelen, maar zet de ovendeur wel op een kier.
 • Zodra de cruesli is afgekoeld kun je er de rozijnen aan toe voegen.
  Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of trommel.

Dit recept kun je zo indelen volgens de BodieBoost Afslankmethode: 2-3 handjes is 1 portie koolhydraten.

Liefs,

Char, Car & Anna

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis