Verrassend vullend: Mediterraanse aardappelsalade

2 oktober 2018

aardappelsalade

Een ouderwets AVG’tje, krijg jij al allergische rillingen bij de gedachten aan dit saaie trio? Surprise! Met dit recept wordt een simpel aardappel-vlees-groenten gerecht gewoon gezellig lekker. En gezond, dat ook. Wie de aardappel nog steeds mijdt – want: koolhydraatduivels – loopt gigantisch achter. Carbs won’t kill you, je hebt ze nodig als brandstof voor je lichaam! Daarbij hebben Hollandse piepers (die uit andere landen trouwens ook) heel veel gezondheidsvoordelen.

Voor wie nog wat overtuiging nodig heeft, zie hier vijf redenen waarom de aardappel prima in een healthy levensstijl past: 1.  Ze zijn glutenvrij, superfijn wanneer je intolerant bent of zelfs allergisch. 2. Het zijn kaliumbommetjes, wat belangrijk is om de vochtbalans op pijl te houden en het helpt de bloeddruk te verlagen. 3. Ze zitten vol vitamines. De aardappel bevat zelfs een derde meer vitamine C dan een sinaasappel. 4. Daarnaast helpt de hoge doses vitamine B6 het tegengaan van stress en zelfs depressie doordat het celherstel in het zenuwstelsel stimuleert. 5. Tenslotte, last but not least, het vult goed. Niets is fijner dan een gevoel van verzadigdheid toch? En het helpt snaaien in de avonduurtjes tegen te gaan, altijd handig. Staat deze overheerlijke aardappelsalade vanavond bij jou op tafel? 

Ingrediënten

  • Krieltjes (2/3 handen)
  • 1 teentje knoflook
  • Rundergehaktballetjes (1 handje)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • Peterselie
  • 1 paprika
  • Olijfolie
  • 1 komkommer
  • Zout & peper

Bereiding:

  • Bak de krieltjes in een klein laagje olijfolie. Bak vervolgens in dezelfde olie de gehaktballetjes mooi gaar. Snijd de rode ui, paprika, tomaat en komkommer tot blokjes.
  • Doe de krieltjes in een schaal en voeg de gesneden groenen en wat verse peterselie toe.
  • Meng in een bakje de Griekse yoghurt met wat zout, peper en de geperste knoflook. Roer dit door het aardappel-groentenmengsel en de salade is klaar. Serveer het samen met de gehaktballetjes.

Deze aardappelsalade mag je rekenen als 1x eiwit, 1x groenten, 1x koolhydraten, 1x smaakmaker.

Bij dit gerecht gebruik je geen portie zuivel. Je mag hiervoor een lekker toetje inzetten! Tip: Magere yoghurt met een lepeltje honing (1x zuivel, 1x smaakmaker).

P.S. Zuivel wat je als smaakmaker door een gerecht doet, zoals bij dit gerecht, reken je tot smaakmaker en niet tot zuivel.

P.P.S. Wist je al dat deze overheerlijke aardappelsalade uit week 2 van de 12-weken afslank challenge komt? Heb jij je al ingeschreven? Laat ons even in de reacties hieronder weten hoe het je bevalt!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

Over de schrijver
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte

    Mijn favoriete AVG’tje lijkt niet heel typisch AVG(er hoort nog een K van kaas in) maar zoooo lekker:

    Hässelback-aardappeltjes met gebrande hazelnoten & gesmoten blauwaderkaas
    Dé Bodieboost-witlofsalade met gorgonzola
    En… zelfgemaakte griekse hamburgertjes.

  • jessica

    Hoi,

    Inmiddels in week 2 van de 12-weken challenge. Het gaat heel erg goed. Voel mij goed, ben inmiddels 3.5 kg afgevallen en wellicht nog belangrijker al zeker 6 cm kwijt op buik/taille en maag.
    Ik ben happy en ga lekker door.

    gr.Jessica

  • SYLVIE

    Ziet er lekker uit, ga ik ook eens maken.
    Groetjes van Sylvie

Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis