Nieuw 12-weken afslank challenge gerecht: noodles met groenten en kalkoen

28 augustus 2018

12-weken afslank gerecht

Op rantsoen, strak regime, geen snacks meer, alles voor de strijd tegen de kilo’s. Maar hoe is dat vol te houden? Cold turkey afkicken en afvallen, no way José. Niet met Bodieboost, wij vinden dat namelijk onzin. Maar met een lekker stukje kalkoen weten wij wel raad! Want bij een gezonde levensstijl hoort een gezond eetpatroon, eentje waarin alle voedingselementen terugkomen. Dat kan soms best lastig zijn, gevarieerd, gezond en bewust eten waarbij je ook nog eens nieuwe dingen probeert. Wij helpen je graag. Dit simpele, maar lekkere gerecht staat in een handomdraai op tafel!

Waar kalkoen de stempel heeft van het typisch Amerikaans Thanksgiving gerecht, dient het ook prima als vervanging voor het standaard kipfiletje. Want wist je dat kalkoen nog meer eiwitten bevat dan het kleine kippenzusje? Eiwitten zijn belangrijke, essentiële bouwstoffen en daarnaast zorgen ze voor een verzadigd gevoel. Win-win. In dit recept combineren we het met noodles en een guilty pleasure: satésaus. Een echte fusion dish, wat betekent dat er verschillende keukens gecombineerd worden. Deze mengelmoes bevat de typisch Aziatische noodles, Indonesische pindasaus en rode kool en wortels, wat bij veel Nederlandse huishoudens op tafel staat. Dit alles samen vormt een verrassend, makkelijk en heerlijk diner!

Ingrediënten 

 • Kalkoenfilet (zo groot als je hand)
 • Noodles (2-3 handjes)
 • 1 Teentje knoflook
 • 1 rode ui
 • ½ Komkommer
 • 6 Wortels
 • ¼ Rode kool
 • 1 Eetlepel satésaus
 • Olijfolie
 • Peper & zout

Bereiding

 • Marineer de kalkoenfilet met 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook en wat zout en peper.
 • Snijd de kalkoenfilet in kleine reepjes en bak het een goudbruin in olijfolie.
 • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Was en snijd ondertussen de rode kool, wortels en ui. Giet een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hierin de kool met ui en wortel 5 tot 7 minuten. Tot de kool beetgaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
 • Warm ondertussen de satésaus op in een klein pannetje. Giet de noodles af en doe dit met de groenten en kalkoen in een kom en meng het door elkaar.  Maak het af met 1 eetlepel satésaus.

Dit heerlijke Noodle gerecht kun je rekenen als 1x eiwit,  1x koolhydraten, 1x groenten en 1x smaakmaker

P.S. Dit gerecht komt uit week 5 van de 12-weken afslank challenge! Heb jij je al ingeschreven? Laat ons even in de reacties hieronder weten hoe het tot nu toe voor jou verloopt!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Car & Char

 

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis