Appeltaartje | Gezond en makkelijk tussendoortje

14 augustus 2018

Gezond en makkelijk tussendoortje

An apple a day, keeps the doctor away! Oké oké, dat is misschien achterhaald, want zelfs van te veel appels kun je dik worden. Maar dat is met alles waar ‘te’ voor staat. Want een appel is namelijk een ideale snack. En wist je dat deze fruitsoort voor maar liefst een kwart uit lucht bestaat? Daardoor geeft het je snel een verzadigd gevoel. Gebakken lucht verkopen, daar houdt Bodieboost niet van maar toch doen we het dus met dit recept. Letterlijk. Wij zijn namelijk dol op appels. Appelmoes, appelsap en vooral appeltaart. Maargoed, jokers uitgeven in het begin van de week is iets wat we liever niet doen. Daar hebben we iets op bedacht! Geen guilty maar een healthy pleasure. Een heerlijk gezond en makkelijk tussendoortje dat je zo kunt opsmikkelen zonder je schuldig te hoeven voelen.  Met je ogen dicht proef je de smaken van een gebakje met het voordeel dat het voedzaam en gezond is! De ideale combi!

Ingrediënten

 • 1 appel
 • ½ el olijfolie
 • 2 el krenten
 • 1 tl kaneel
 • 1 handje walnoten
 • 2 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze

 • Snijd de appel in plakjes en bak deze in de koekenpan met de olijfolie totdat ze lekker zacht zijn.
 • Voeg na een paar minuten de krentjes, kaneel en walnoten toe.
 • Serveer het in een leuk schaaltje (een mooi gezellig gerecht smaakt beter) en top het af met Griekse yoghurt en eventueel wat honing.

Je kunt dit gezonde en makkelijke tussendoortje rekenen als 1 x fruit, 1 x eiwit en 1/2 x zuivel.

P.S. Wat zijn jouw favo gezonde en makkelijke tussendoortjes? En wat voor tussendoortjes en jokers zou je graag meer willen zien? Laat het ons weten in de reacties onder de blog! We zijn hier om jou te helpen. Oh en pssst, nu je hier toch bent, check ook even de cranberry-vanilla energy balls; een overheerlijk tussendoortje waarmee je iedereen blij maakt!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Char & Car

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis