Koreaanse kimchi sandwich met kipfilet

24 juli 2018

kimchi, sandwich

Koreaanse kimchi, wie kent ’t niet? 😉 Je hoeft niet op wereldreis te gaan om kennis te maken met andere culturen. Een land echt leren kennen, dat doe je volgens ons door te proeven. En proeven, dat kan gewoon hier, lekker thuis. Wij boosten jouw receptenboek graag! Dit keer met een kimchi recept, een traditioneel Koreaans gefermenteerd gerecht waarbij kool de hoofdrol speelt. Fermenteren betekent dat de groenten worden gepekeld, wat een fris-zure smaak geeft. En, doordat het wordt ingelegd in zout, beschermt deze manier van bereiden tegen schadelijke micro-organismen – een Aziatische killer dus. Naast dat het lekker is, is het ook mega gezond, bevat het weinig calorieën en is het rijk aan vezels. Traditioneel wordt het geserveerd als bijgerecht. Wij maken het liefst een hele pot en gebruiken onze leftovers voor een fijne lunch. Geen simpele sandwich maar eentje met een spicy en healthy twist!

Ingrediënten kimchi (1 pot)

 • 1 Chinese kool
 • 1200 ml water
 • 1oo g zout
 • 3 tenen knoflook
 • 5 cm verse gember
 • 30 ml appelciderazijn
 • 3 el vissaus
 • 2 el agave siroop
 • 2 el paprika poeder
 • 1 el sambal
 • 2 el sesamzaad

Overige ingrediënten

 • Robuust stokbrood
 • 2 plakken kipfilet
 • 1 rode ui
 • 1 tomaat
 • krulsla

Bereiding kimchi

 • Snijd de kool in acht stukken en doe ze in een grote kom. Los het zout op in kokend water en schenk dit over de kool, laat het ongeveer een half uurtje weken. Spoel het daarna goed af met koud water en laat de kool goed uitlekken (belangrijk!!). 
 • Als de kool in het zoutwater ligt, kun je beginnen met de marinade. Pel de knoflook, schil de gember en pureer dit samen met de azijn en vissaus tot een glad mengsel. Voeg de overige ingrediënten toe zodat het een dikke marinade wordt.
 • Doe de kool, als deze is uitgelekt, in een weckpot en schenk de marinade hier overheen. Sluit de pot en schud goed heen en weer. Zet het vervolgens voor minstens drie uur in de koelkast. Tip: maak het een dag van tevoren. Als je het afgesloten bewaart, blijft de kimchi minstens een week goed.

Broodje Korea

Beleg het stokbroodje als volgt:
Blaadje sla, laagje kimchi, rode ui in stukjes gesneden , kipfilet, plakjes tomaat, sla. Beleg het broodje royaal en snijd dan doormidden voor een mooi, kleurrijk en vooral smakelijk resultaat!

Je mag een half broodje (dus een half stokbrood, belegd) kimchi rekenen als 1 x groenten, 1 x koolhydraten, 1 x smaakmaker 

P.S. Houd je ook zo van gezonde broodjes als Char & ik doen? Bekijk dan eens deze blogpost waarin we je een overheerlijk broodjes recept geven. En nee, dit is geen standaard receptje. Check deze blogpost en word creatief met je lunch!

Oh en btw, hoe beleg jij je brood het liefst? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Liefs,

Jouw BodieBoost coaches,

Char & Car

 

 

 

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis