Indian veggie bowl

10 juli 2018

Bowls zijn nu al een tijdje hip.. Een echte foodtrend kun je het wel noemen. Of het nu om een smoothie bowl, Buddha bowl, Poké bowl of een Sushibowl gaat. Allemaal zijn het stuk voor stuk kleurrijke kommetjes (vaak) barstend vol voedzame ingrediënten, zoals gezonde granen en groenten. Ze zien er dus niet alleen erg gezellig uit maar zijn dus ook erg healthy en super smaakvol! Mits je natuurlijk voor de juiste ingrediënten kiest. 

Wil je wat inspiratie om ook een keer zo’n gezonde en kleurrijke bowl te maken? Dan is deze Indian veggie bowl een erg lekkere, gezonde variant!

Ingrediënten voor 2 personen 

 • 1 pot kikkererwten van circa 350 g
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 middelgrote bloemkool
 • 1 handje quinoa (onbereid)
 • 1 bosui
 • 2 teentjes knoflook
 • Een flinke scheut volle kokosmelk
 • 2 tl kurkuma- en/of kerriepoeder
 • Verse koriander of peterselie
 • 2 el sesam- of olijfolie
 • 1 handje rauwe cashewnoten

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de quinoa, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Was en snijd de bloemkool in mooie roosjes.
 • Meng in een schaaltje 1 el sesam –of olijfolie samen met 1 tl kurkuma en/of kerriepoeder.
 • Snijd een teentje knoflook heel fijn. Voeg dit ook toe aan het schaaltje met olie en kurkuma/kerrie. Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe en meng alles door elkaar. Smeer de bloemkoolroosjes nu in met de olie. 
 • Was en snijd de zoete aardappel in stukjes. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en verspreid op de helft van de bakplaat de ingesmeerde bloemkoolroosjes. Op de andere helft van de bakplaat verdeel je de zoete aardappelstukjes.
 • Besprenkel de zoete aardappel met wat olijfolie. Strooi er eventueel ook nog een klein beetje peper en zout. Hussel de zoete aardappelstukjes door elkaar met je handen. Rooster nu de bloemkool en zoete aardappel voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven.
 • Wanneer de quinoa klaar is, giet je deze af. 
 • Pel en snijd de andere teen knoflook fijn. Snijd nu ook een bosuitje in stukjes.
 • Giet de kikkererwten af en spoel nog even na met water. 
 • Ondertussen verwarm je de olie in een pan op het vuur. Bak hierin de knoflook, ui en kikkererwten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met 1 tl kerrie en/of kurkuma.
 • Na circa 5 minuten zet je het vuur laag en voeg je er een flinke scheut kokosmelk aan toe. Roer alles door elkaar en laat dit nog even zachtjes, op laag vuur pruttelen. Zet na ongeveer 2 a 3 minuten het vuur uit.
 • Wanneer de bloemkool en zoete aardappelstukjes klaar zijn zet je de oven uit en haal je de bakplaat uit de oven.
 • Pak 2 mooie schaaltjes of 1 grote. Maak nu de schaal(tjes) mooi op met de quinoa, bloemkool, zoete aardappel en de kikkererwten in kokosmelk. Verbrokkel de cashewnoten grof met je handen en verdeel dit over de bowl. Maak daarna af met wat verse koriander of peterselie.

1 bowl kun je volgens de BodieBoost-afslankmethode rekenen als: 1 x groente en 1x koolhydraten en 1 x eiwit.

P.S. Deze bowl is helemaal vegan! Ook al is de bowl vega(n), het bevat toch veel eiwitten door de eiwitrijke groente en granen. Daarbij geeft deze veggie bowl je langdurige energie door de langzame koolhydraten die het bevat. Lekker gezond en kleurrijk genieten dus!:)

P.P.S. Laat je even jouw favo bowl receptje in de reacties achter? Hiermee inspireer je andere BodieBoosters!​​ We’re all in this together! 

Liefs,

Jouw BodieBoost coaches,

Char & Car

 

 

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis