Fast and easy: Sushi bowl

5 juni 2018

Sushi; heerlijk, maar dan vooral mooi gepresenteerd in een restaurant, want zelf rollen, dat vergt wat oefening. Houd jij van sushi maar heb je geen zin om te oefenen? Dan is dit recept je op het lijf geschreven want het was nog nooit zo makkelijk; maak kennis met de sushibowl! Sommigen kennen ‘m ook wel als Poké bowl. Poké-watte? Een uit Hawaii overgewaaide trend die we met open armen hebben ontvangen. Een beetje rare naam is het wel maar als je ‘m uitlegt is het logisch. Voedselverspilling vinden wij zonde, daarom houden we een beetje extra van dit gerecht. Poké betekent namelijk letterlijk ‘restjes’. De bowl wordt veel door vissers gegeten omdat het dé manier is om van leftovers iets heerlijks te maken. Oorspronkelijk bestaat het uit rijst, rauwe vis en diverse toppings. Wij Europeanen maken er maar al te graag onze eigen versie van en het kan niet gek genoeg; vis, vlees vega, alles is mogelijk. Dit recept houdt het simpel. Ideaal voor de makkelijke maaltijd, als je weinig tijd hebt maar toch vlug iets voedzaams op tafel wilt toveren. Ook leuk voor dinnerparty’s trouwens! Ben jij ook zo’n fan van Poké bowls? Let us know! 

Ingrediënten

 • Rijst (2-3 handjes, bereide versie)
 • Surimisticks (1 handje)
 • 1/2 avocado
 • Sesamzaad (1 el)
 • Champignons (1 handje)
 • Sojasaus

Bereidingswijze

 • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd de avocado in stukjes en de surimi in reepjes.
 • Wok de champignons op hoog vuur en voeg wat sojasaus toe. 
 • Schep de rijst in een kom en voeg hier de champignons, avocado en surimi sticks bij toe. 

Voor dit recept kun je de volgende BodieBoost-families afstrepen: 1x koolhydraten, 1x groente, 1x eiwit en 1x smaakmaker.

That’s it! We told ya, fast and easy! Wist je trouwens al dat dit recept uit de 12-weken afslankchallenge komt? Heb jij je al ingeschreven? Zo ja, laat ons even in de reacties onder deze blog post weten hoe de challenge je bevalt!

Liefs,

Jouw BodieBoost coaches,

Char & Car

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis