Community | Hetgeen dat me heeft geholpen mijn afslank doel te behalen

15 mei 2018

03-01-2018: De dag dat ik besloot voor de halve Marathon in Den Haag te trainen. Ik zou je graag vertellen dat ik elke week met plezier heb getraind en telkens met een glimlach mijn bed uit sprong. Helaas is dat niet de waarheid. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar er is een ding dat me gigantisch heeft geholpen en wat het avontuur vooral veel plezieriger heeft gemaakt. Je kunt het vast al raden door de titel; het hebben van een community. Lees verder als je erachter wilt komen hoe je het beste een community kunt vinden en waarom dit je afslankavontuur een stuk gemakkelijker zal maken.

‘’Call it a clan, call it a network, call it a tribe, call it a family: Whatever you call it, whoever you are, you need one.” — Jane Howard, Margaret Mead

Uitdagende momenten…

Ik herinner me de dag(en) dat ik mijn bed niet uit wilde komen als de dag van gisteren. Het waren vooral regenachtige en koude ochtenden. Waarom zou ik mezelf ook pushen? De wereld vergaat niet als ik een keertje niet train, toch? Uiteindelijk wist ik altijd mijn motivatie te vinden. Mijn ego zou je graag vertellen dat dit kwam door mijn briljante wilskracht en discipline, helaas was dit meestal niet de rede. Ik vond de motivatie en wilskracht door mijn community. Ik beloofde niet alleen aan mezelf om de halve marathon te gaan lopen, maar beloofde dit ook aan mijn community. Samen maakten we dezelfde belofte. We motiveerden elkaar, vrolijkten elkaar op en waren er simpelweg voor elkaar als iemand er even geen zin meer in had. Zonder deze meiden had ik het zeker niet kunnen doen (dankjewel lieverds!). Na deze ervaring kwam ik tot het besef dat ik dingen niet alleen kan. Ik heb een community nodig, mensen die van me houden en me steunen in uitdagende tijden – and so do you.

Waarom het hebben van een community zo belangrijk is

De juiste community werkt als een sleutel naar jouw potentie. Wanneer je even in een dipje zit en het moeilijk vindt hieruit te komen, kan een community jou helpen de situatie van een ander perspectief te bekijken. Waar je normaal gesproken zou stoppen, geeft een community je die extra push die je nodig hebt om de finish line te halen. Wanneer je de juiste mensen om je heen hebt, word je gesteund in de tijden dat je het nodig hebt. Een community helpt je het beste van jouw situatie te maken. Ze zien kansen voor jou die jij zelf niet ziet. Zie een community als een tweede rechterhand (of derde, mocht je een relatie hebben). Trust me, met die extra rechterhand ga jij zeker de finish line halen.

Even tussendoor, wist je al dat er ook een internationale community voor de BodieBoost 12- weken afslank challenge is? Twijfel niet om je aan te melden! Klik op deze link. Ga jij je hiervoor aanmelden?

Het uitzoeken van een community

‘’You become the average of the five people you hang out with’’ – Drew Houston

Of je het nou leuk vindt of niet, de mensen met wie jij omgaat beïnvloeden jou en je gedrag meer dan je denkt. Ga om met mensen die hun zondagen hangend op de bank met een XL zak wokkels doorbrengen – kijkend naar de nieuwste aflevering van Spongebob Squarepants – en op een dag zit je er op wonderbaarlijke wijze ook zo bij. Twee woorden; be picky. Kies voor mensen die je motiveren, die het beste in jou omhoog brengen. Kies het liefste voor mensen die al een stukje verder zijn dan jij.

‘’If you are the smartest person in the room, then you are in the wrong room’’ – Marissa Meyer

Dit geldt ook voor jouw afslankavontuur. Ben jij degene die het meest gemotiveerd en gedisciplineerd is? Vind dan een andere community. Zoals eerder genoemd; je wordt het gemiddelde van de 5 mensen waarmee je je omringt. Je wilt blijven groeien, toch? Om te blijven groeien is het het beste om om te gaan met mensen die je inspireren, niet met mensen die naar jou en je prestaties opkijken en geloven dat jij al ‘genoeg hebt bereikt’. Blijf groeien door met mensen om te gaan die al (bijna) zijn waar jij wilt zijn.

P.S. Naast de BodieBoost community is er een heel fijn platform waar ik vaak gebruik van maak. Ik heb hier al zoveel leuke meiden op leren kennen! Het heet vriendinnenonline. Je kunt hier gratis een account aanmaken en zo meiden met dezelfde interesses of uit dezelfde buurt leren kennen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een hardloopmaatje zoekt;) Laat je me even in de reacties hieronder weten wat je van dit platform vindt? Ik ben benieuwd of je er net zoveel plezier aan beleeft als ik.

Fijn dagje toegewenst!

Liefs,

Jouw BodieBoost-coach

Carlijn

 

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis