Pizza met rauwe ham en salade

3 april 2018

Wist je dat bij de uitvinding van de pizza dit voedsel hét gerecht voor arme studentjes was? En dan te bedenken dat de duurste pizza ter wereld nu te verkrijgen is voor €3100. Dat kunnen wij beter! Deze pizza is yummy, eenvoudig, cheap, snel en vooral heerlijk gezond. Aan de bakker, pizzaiolo!

Ingrediënten

 • 1 kant-en-klare pizzabodem
 • 4 plakken rauwe ham
 • 4-5 eetlepels tomatensaus
 • 4 champignons
 • 1 tomaat
 • ½  paprika
 • ½ courgette
 • ½ avocado
 • ¼ ijsbergsla
 • ¼ komkommer
 • olijfolie
 • balsamicoazijn

Bereidingswijze

 • Zet de oven aan op 220 °C.
 • Was de paprika en courgette en snijd in stukjes. Snijd de tomaat en champignons in dunne plakjes.
 • Besmeer de pizzabodem dun met tomatensaus, laat aan de rand 1 centimeter vrij. Verdeel de plakjes tomaat en champignons over de pizza. Strooi de stukjes paprika en courgette erover. Verdeel de plakken rauwe ham over de pizza.
 • Zet de pizza 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Meng in een slakom een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Snijd de ijsbergsla en komkommer in stukjes en meng deze door de dressing. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in blokjes en doe erbij in de slakom.
 • Serveer de pizza met de salade!

Je kunt deze pizza volgens de BodieBoost afslankmethode zo indelen: 1x koolhydraten, 1x eiwit, 1x groente en 1x smaakmaker.

P.S.  Maak je ook wel eens zelf pizza? Wat is jouw favoriete Pizza? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn benieuwd!

P.P.S Zijn er nog bepaalde receptjes die graag meer zou willen zien? Denk bijv. aan jokerer vrije toetjes, vegan recepten, nog meer on the go snacks, lunchrecepten, recepten met minder dan 5 ingrediënten, noem het maar op! We willen jou graag zo goed mogelijk helpen, dit lukt alleen wanneer we van jou horen! Twijfel dus niet om jouw wants & needs onder deze blog aan te geven!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches

Charlotte & Carlijn

Over de schrijver
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis