On the go snack: cranberry-vanilla energy balls

23 januari 2018

on the go snack

Vergrijp jij je ook al snel aan een ongezonde on the go snack zodra een gezonde snack niet makkelijk voor het grijpen ligt? Dat is niet zo gek. Als je trek hebt, heb je trek en wil je het graag direct. Je goede voornemens kunnen het dan even bekijken, want: die komen later wel weer. Toch? Fout. Een goede voorbereiding is het halve werk, want voortaan maak jij door 5 minuten de keuken in te duiken deze gezonde on the go snack voor de hele week. En geloof me, ik (Carlijn) heb nog nooit iemand ontmoet die niet helemaal gek is van de de cranberry-vanilla energy balls. Yep, ik heb ze voor vele mensen gemaakt (lees vriend, ouders, de buren, de buren van de buren, de buren van de buren van de buren, mijn hond… oké, het laatste is misschien niet waar, maar je snapt het idee. Het recept is AMAZING). Dus ladies, geen smoesjes meer! 

Ingrediënten

Voor acht balletjes

 • 30 gram cashewnoten
 • 35 gram amandelen
 • 60 gram gedroogde cranberry’s
 • 1/2 theelepel vanille-extract
 • 1 eetlepel water

Bereidingswijze

Hak de noten fijn met een vijzel. Voeg de cranberry’s toe zodra er geen grove stukken noot meer zijn en stamp ook deze even mee.

Meng vervolgens de noten, cranberry’s, vanille en het water in een kom en kneed het stevig door. Vorm balletjes van het deeg, leg deze op een bordje en zet ze ongeveer een uurtje in de koelkast om wat steviger te worden.

Serveertip: Haal ze pas uit de koelkast zodra je ze wilt opeten of mee wilt nemen. Zo blijven ze stevig.

Je kunt dit volgens de BodieBoost Afslankmethode berekenen als: 1 x eiwit en 1 x fruit. Wil je meer over de BodieBoost methode weten? Wij hebben een cadeautje voor jou, pak het uit door op deze link te klikken.

Oh en lieverds, even een sneak peek voor de blogpost van volgende week. Het onderwerp zal zijn; gemakkelijke en gezonde ‘on the go snacks’. No worries, geen voor de hand liggende snacks als fruit, crackers etc… maar snacks waar je niet zo snel zelf op zou komen – en geloof ons, ze zijn DELICIOUS! Stay tuned!

P.S. Wat is jouw favoriete on the go snack? Inspireer de BodieBoost community door een reactie achter te laten in de comments. We’re all in this together babes!

Liefs,

Jouw BodieBoost coaches

Char & Car

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis