Gezond toetje: chocolademousse met stoofpeertjes

19 december 2017

Gezond toetje: chocolademousse met stoofpeertjes

Enkele nachtjes slapen nog maar en dan is the most wonderful time of the year alweer aangebroken. Fijne, gezellige dagen, maar soms ook extra moeilijk door al het lekkers dat je letterlijk aan je neus voorbij ziet gaan. Toch kan ook JIJ dit jaar van een heerlijk gezond toetje genieten dat daarnaast ook nog eens best verantwoord is. Tover deze heerlijke chocolademousse met stoofpeertjes op tafel en geniet met volle teugen zonder guilty gevoel van de Kerst!

Ingrediënten:

Voor één persoon

 • 1 avocado
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels rauwe cacao
 • 3 theelepels speculaaskruiden
 • 3 stoofpeertjes

(kant-en-klaar of onbereid)

Bereiding:

In het geval je werkt met onbereide stoofpeertjes, is de eerste stap ze bereiden zoals jij ze lekker vindt. Met of zonder kaneel, met of zonder suiker en met of zonder rode wijn. Belangrijk bij de bereiding is om in ieder geval één van de stoofpeertjes nog niet te snijden. De schil moet er natuurlijk wel af. Deze stoofpeer wordt gebruikt als garnering.

Vervolgens mix je in een keukenmachine de avocado, banaan, rauwe cacao, speculaaskruiden en twee van de stoofpeertjes tot een gladde mousse. Naar smaak kun je eventueel nog wat (kokosbloesem)suiker toevoegen.

Schenk de mousse in een mooi kommetje of een wijnglas, zet de overgebleven stoofpeer er in het midden bovenop, sprenkel er eventueel nog wat extra rauwe cacao overheen en geniet van je heerlijke dessert!

Je kunt dit volgens de BodieBoost Afslankmethode berekenen als: 2 porties fruit en 1 portie groente.

Geniet lekker van de Kerstdagen! Heb je onze video met persoonlijke tips om niet aan te komen tijdens de Kerst al gezien? Je vindt hem via deze link.

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches

Charlotte & Carlijn

Gratis starten?

Download gratis het BodieBoost proefpakket met weekmenu

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis