Zes tips voor een egale en gezonde huid + VIDEO

10 oktober 2017

Deze maand is het thema bij BodieBoost #FoodWatIetsVoorJeDoet. Het draait dus deze hele maand om voeding wat écht wat goeds voor je lichaam doet. Afgelopen week vond je 3 heerlijke recepten bomvol met antioxidanten op de blog. Vandaag een onderwerp wat bij ons jarenlang een rol in ons leven heeft gespeeld: een onzuivere huid. Herken je de frustratie als niks je huid lijkt te verbeteren? Inmiddels hebben wij het gelukkig onder controle. Heb jij ook last van acne, onzuiverheden of doffe huid? Wij hebben 6 waardevolle tips voor een egale en gezonde huid voor jou.

Drink groene smoothies

Als je huid er niet goed aan toe is, dan is de kans groot dat je van binnen ook niet echt gezond bent. Je huid is een spiegel van hoe je lichaam er van binnen aan toe is. Maak groene smoothies met bijvoorbeeld spinazie, water en 2 stuks fruit om je van binnen te reinigen. Op deze manier krijg je het ontgiftende bladgroen binnen gecombineerd met water en gezonde vezels. De vezels maken je darmen weer gezond. Als je darmen zijn werk goed kunnen doen is de kans dat jouw huid er gezond en egaal uitzien vele malen groter!

Voed je huid van binnenuit

Onze huid is dol op vitamine A en deze kan het lichaam zelf maken uit betacaroteen (provitamine A). Dit stofje zit onder meer in worteltjes, pompoen, boerenkool, mango, spinazie, perziken en abrikozen. Gezonde vetten zijn ook heeeeeel belangrijk voor een goede huid. Dus eet lekker avocado’s voor de omega 9 en eet wat rauwe, ongebakken noten.

Laat deze voedingsmiddelen staan  

Suiker één van de bekendste triggers voor huidproblemen. Ook cafeïne is een bekende veroorzaker van onzuiverheden aan je huid. Wat veel mensen niet weten is dat met name melk(producten) in combinatie met veel stress een grote veroorzaker is van onzuiverheden en acne. Merk je aan jezelf dat je niet ontspannen bent én neem je veel melkproducten dan zul je dit waarschijnlijk merken aan jouw huid.

Ontspan

Stress is meestal direct waar te nemen aan je huid. Je huid wordt dunner en daarmee verliest het zijn barrièrefunctie zodat schimmeltjes en eczeem kunnen toeslaan. Ga daarom ontspannende activiteiten doen zoals een boek lezen, lekker wandelen, de sauna in of een leuke film kijken. Het maakt niet uit wat, zolang je je maar ontspant.

Ga een uurtje eerder naar bed

Tijdens onze slaap regenereert ons lichaam en in het bijzonder de huid. Wanneer we slapen komen ontgiftingsprocessen op gang. Ons lichaam bouwt zich weer op en herstelt oneffenheden. Een bijkomend voordeel is dat slapen een goede medicijn is tegen stress.

Ga sporten

Als je sport neemt de doorbloeding van je huid toe. Zo kunnen voedingsstoffen op hun bestemming komen, maar kunnen gifstoffen ook afgevoerd worden. Ook werkt sporten tegen stress, dus het is gewoon een must voor een mooie huid. Lekker wandelen of fietsen is ook prima, je hoeft niet per se naar de sportschool als je daar niet van houdt.

Toe aan meer gezonde inspiratie? Download het gratis e-book!

 

Heb jij ook last van een onzuivere huid? Heb je nog andere tips voor de lezers? Vertel het in de reacties. Dagelijks komen er duizenden BodieBoosters op de BodieBoost blog en wellicht kun jij iemand helpen met jouw fijne tips. We horen graag van jou.

Wij willen jou ontzettend bedanken dat je de tijd hebt genomen om onze blog te lezen, jouw visie in de reacties te delen en deze plek op het internet te laten uitgroeien tot een inspiratiebron waar heel veel vrouwen hulp kunnen vinden om gezonder te leven. Duizendmaal dank!

En als je natuurlijk vriendinnen hebt waarbij onze adviezen hen verder kunnen helpen. Deel deze blog dan a.u.b.

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches

Charlotte en Carlijn

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis