Bosbessen Griekse yoghurt taart

26 september 2017

Bosbessen Griekse yoghurt taart

Met deze taart kan jij je dag eens extra lekker starten! Ja starten! Want hij is zo gezond dat je hem gewoon als ontbijt kunt eten en hij is volledig jokervrij! Wie wil dat nu niet? Dus duik snel de keuken in zodat je morgenvroeg al kunt ontbijten met deze overheerlijke bosbessen Griekse yoghurt taart!

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 70 gram volkorenmeel
  • 3 el kokosolie
  • 1 handje gemengde noten
  • 1,5 el honing

Voor de middelste laag:

  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el honing of meer als je van zoeter
  • 4 gelatine blaadjes

Voor de bovenste laag:

  • 2 handjes bevroren bosbessen
  • Scheutje water
  • 1 gelatine blaadje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een vierkante springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat extra kokosolie.

Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine  of krachtige blender. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de bodem afkoelen en vet de randen opnieuw in met wat kokosolie. Week de gelatine blaadjes voor de middelste laag 5 minuten in koud water. Meng de Griekse yoghurt met de honing en vanille extract en verwarm de helft in een pannetje. Let op! Niet laten koken! Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze bij de warme yoghurt. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost en voeg dan de koude yoghurt toe. Meng goed en schep het mengsel op de bodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je de bovenste laag erop kunt gieten.

Verwarm de bevroren bosbessen met een scheutje water in een pannetje. Laat even pruttelen en pureer dan met een staafmixer. Ondertussen laat je het gelatine blaadje in koud water weken. Na 5 minuten knijp je hem uit en voeg je hem toe aan de gepureerde bosbessen. Giet het over de de taart en verdeel er wat verse bosbessen over. Laat nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Snijd de taart in 4 stukken.

Je kunt 1 stuk taart rekenen als: 1/4 portie fruit, 1 portie zuivel, 1/4 portie koolhydraten en 1/4 eiwitten

Ga jij de Bosbessen Griekse yoghurt taart maken?

Jouw BodieBoost Coaches

Charlotte & Carlijn

Recept: Manon

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis