Lekkere en gezonde drankjes in de zon

22 augustus 2017

lekkere en gezonde drankjes

Help het is zonnig, wat drink ik nu voor lekkere en gezonde drankjes op het terras?

Jaaaa, heerlijk he die zon?! Op een terrasje zitten is natuurlijk heel gezellig, maar wat bestel je dan? Gelukkig is de BodieBoost methode heel flexibel en kun je prima gezellig meedoen met vrienden en vriendinnen. Eén wijntje kan gewoon zoals jullie weten, dus geniet daar vooral van. Stel dat je een gezonde optie wil, maar liever geen water. Wat dan? Wij hebben hier vijf gezonde maar lekkere drankjes waar jij van kunt genieten op het terras of onderweg.

1. Infused water

Dit klinkt spannender dan dat het is. Met infused water bedoel ik water wat je op smaak brengt door er fruit in te doen. Bijvoorbeeld water met aardbeien, limoen of kiwi. Net even wat anders dan gewoon water. Bonus! Het ziet er vaak ook nog eens schattig uit ;). Met wat ijs is het extra lekker! Ook voor onderweg is dit een goede optie. Vul je water-fles en doe er gesneden stukjes fruit naar keuze in. Zo lijkt het bijna of je frisdrank drinkt!

2. Home-made ice tea

Hier bestaan veel verschillende recepten voor en steeds meer tentjes verkopen het ook! Het fijne aan het zelf maken, is dat je kan kiezen er wel of geen suiker in te doen. Zelf ben ik op veel plekken geweest waar ze het ook verkopen, vraag gerust wat er in zit. Heb je misschien ook meteen weer inspiratie voor een eigen receptje. Als er mensen zijn met lekkere receptjes hoor ik dit graag!

3. Kokoswater

Hier ben ik persoonlijk echt een fan van. Geserveerd in een kokosnoot is het voor mij toch het ultieme zomer gevoel. Ook leuk: kokoswater zit boordevol mineralen en vitamines, healthy en lekker dus! Daarnaast werkt het ook nog eens bevorderend voor je spijsvertering.

4. Smoothie

Wie is er nu niet gek op een banaan-aardbei smoothie? Of een bosbessen-frambozen smoothie. I love it! Veel lunchrooms verkopen het nu tegenwoordig ook. Maar het is ook ideaal voor onderweg. Maak je smoothie vast in de avond klaar en laat hem staan in de koelkast, dan is hij heerlijk koud voor onderweg naar je werk of school. Wedden dat iedereen die je met die smoothie ziet jaloers is! Je hebt ook meteen je dagelijkse dosis fruit binnen.

5. Verse muntthee

Oke, met het warme weer denk je misschien niet direct aan muntthee. Want ja, thee is warm. Maar munt heeft een verfrissende smaak. En werk daarnaast ook nog eens dorstlessend.

Liefs,

Eliza

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
 • Hi Eliza,

  Ik heb een heerlijk recept voor homemade ice tea! Ik maak het altijd voor verjaardagen en wanneer ik op bezoek ga bij vrienden.

  Je pakt willekeurig welke thee je erg lekker vindt, het liefst een groene thee. Ik heb zelf de citroenijsthee en de aardbei-citrusijsthee van Dille en Kamille, echte aanraders.

  Je zet een grote ketel water op en doet hier een of twee zakjes thee in. Dit laat je lekker een flinke poos trekken. Intussen snijd je fruit: citroen naar smaak en twee perssinaasappelen. De eerste perssinaasappel pers je boven het drankje uit, de tweede snijd je in stukken en gooi je er in! Voeg ook stukjes citroen/limoen toe, dit geeft een fijne frisheid. Je kan ook nog aardbei toevoegen of ander fruit naar keuze. Eventueel wat honing toevoegen en dan een nachtje laten staan in de koelkast.

  De volgende dag schep je alle fruit er uit (geloof me, het fruit ziet er niet zo fris uit om meteen op te dienen) en dan snijd je als je dat leuk vindt staan wat nieuwe plakjes citroen en sinaasappel en eventueel voeg je naar smaak nog een klein beetje munt toe.

  Ik ontdekte vorig jaar op kamers dat dit een erg lekker idee was en sinds dien maak ik hem graag op zondagochtend wanneer de zon nog niet zo lang op is… Genieten!

Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis