Zelf maken: Ben & Jerry’s ‘cookie dough’ ijssandwich

25 juli 2017

Ben & Jerry’s ‘cookie dough’ ijssandwich

Ben & Jerry’s ‘cookie dough’ ijssandwich

Wie is er niet gek op onze twee vrienden Ben & Jerry’s?! Char en ik (Carlijn) waren laatst op het strand en daar genoten we de heerlijke B&J ‘cookie dough ijs sandwich’. Deze kun je natuurlijk prima zelf maken. Speciaal voor jullie delen wij vandaag het recept voor de gezonde variant. Je hoeft hier geen jokermoment voor af te strepen.

Ingrediënten

Voor 4 ijsjes

Voor de ‘cookie’:

 • 2 handen cashewnoten
 • 1 hand verse dadels
 • 1 theelepel rauwe cacaopoeder

Voor het ijs:

 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 2 handen aardbeien

Benodigdheden

Blender, bakpapier en een grote kom.

Bereidingswijze

 • Ontpit de dadels en doe deze in de blender. Voeg hier de cashewnoten en de rauwe cacaopoeder bij. Blend het geheel tot een massa. Het kan wat plakkerig worden. Haal het geheel daarna uit de blender met een grote lepel. Kneed het daarna goed met je handen. Maak 8 platte ‘cookies’ van het mengsel en leg ze een uurtje in de vriezer en leg ze daarna in de koelkast.
 • Maak de blender schoon.
 • Doe de aardbeien en de Griekse yoghurt in de blender en mix het tot een glad geheel. Giet het mengsel in een kom en zet het in de vriezer. Zorg dat je nu ieder half uur het mengsel met een vork door klopt zodat de ijskristallen verdwijnen. Herhaal dit totdat de massa volledig ijs geworden is.
 • Haal de ‘cookies’ uit de koelkast en het ijs uit de diepvries. beleg het cookie met een laagje ijs van ongeveer 2 centimeter. Strijk dit mooi rond af met een lepel. Leg daarna het bovenste cookie erop, zodat er een sandwich ontstaat.
 • Enjoy!

Dit kun je volgens de BodieBoost afslankmethode zo rekenen: 1 ijsje = 1x zuivel, 1/4x fruit, 1/4 eiwit.

Met wie ga jij deze ijsjes maken? Deel dit recept zoveel mogelijk met jouw vriendinnen. Ze zullen je dankbaar zijn

Heb je een vraag aan ons, wil je advies krijgen, meer informatie over een BodieBoost programma of een coach sessie boeken dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@bodieboost.nl of ons te Whatsappen op +31 (0) 682 66 85 26.

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte Willems & Carlijn Ottens

 

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis