Waarom het ideaalbeeld complete onzin is

11 juli 2017

ideaalbeeld

Hi BodieBoosters,

Jouw BodieBoost Coach Carlijn hier! Deze maand zijn wij van start gegaan met de #BabeYouGotThis challenge. In deze challenge nemen wij jou mee op de weg naar meer zelfacceptatie én zelfontwikkeling. Vandaag op de blog: Waarom het ‘Ideaalbeeld’ complete onzin is. 

Je herkent deze gedachten vast wel: ‘Ik wil nog 3 kilo kwijt en dán ben ik gelukkig met mezelf, dan kan ik weer écht genieten’. ‘Als ik die broek van 2 jaar geleden weer pas, voel ik mezelf goed’. Je koppelt op deze manier jouw geluk aan je uiterlijk. Je probeert jezelf onbewust te meten aan het onrealistische ideaalbeeld welke door de media gecreëerd wordt.

Ik deed dit ook

In het verleden was ik super perfectionistisch bezig met mijn uiterlijk. Als mijn huid onzuiver was of mijn gewicht schommelde, kon ik echt overdreven streng voor mezelf worden. Ik skipte op zo’n moment alles wat ‘slecht’ was in mijn ogen zoals ijsjes, chips, chocolade, slagroom en noem het maar op. Want….ik zou mezelf een stuk beter voelen in maatje 36. Ergens in mijn hoofd had ik bedacht dat ik mezelf beter zou voelen in maatje 36. Omdat ik er nu niet goed uitzag met mijn maat? Omdat ik leukere kleding kon kopen met een maatje kleiner? Onzin natuurlijk!

Inmiddels weet ik wel beter. Je bent niet gelukkiger als je jezelf continu probeert te meten aan het ideaalbeeld wat in de media geschept wordt. Dat hele ideaalbeeld, ongeacht of het nou vol is of heel dun, gaat eigenlijk nergens over. Waarom zou er een standaard moeten zijn? Waarom zouden vrouwen maar ook mannen zich moeten conformeren naar een bepaald uiterlijk type om zichzelf gelukkig te voelen? Iedereen is anders, maar 5% van de bevolking zou gelukkig kunnen zijn met hun uiterlijk als we de media moeten geloven…Dat is toch bizar?!

Minder social media

Je kunt social media op verschillende manieren gebruiken. Natuurlijk is er heel veel inspiratie te vinden qua recepten en kun je er lekker door gemotiveerd worden. Maar pas op; onbewust wordt jouw ‘ideaalbeeld’ gevormd door wat je op social media ziet. Mijn advies aan jou is dus, maak je social media lijst een schoon. Wie van deze mensen inspireert jou echt? Loop hier eens doorheen en ontvolg alle mensen die bij jou voor een onrealistisch ideaalbeeld zorgen. Geloof mij, het lucht op! :-).

Tijd om wakker te worden

En dan nog even dit…Denk jij net zoals ik in het verleden dat je gelukkiger bent als je een bepaald gewicht of kledingmaat bereikt hebt? Dan wordt het tijd dat je wakker wordt! Focus jezelf op verbetering en niet alleen op het einddoel. Natuurlijk mag je een einddoel hebben, maar wees hier realistisch in. Het geluk vind je namelijk op de weg waar je nu op zit. Je vindt dit niet alleen bij het behalen van jouw einddoel. Focus jezelf dus op de goede dingen die jij iedere dag doet. Je bent goed, nee SUPER goed bezig!

Wat vind jij van het hele ideaalbeeld wat geschept wordt door de media? En wat doe jij eraan om jouw geluk hier niet vanaf te laten hangen? Deel jouw mening in de reacties onder deze post. Wij zijn benieuwd!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coach

Carlijn

 

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis