Sneller buikvet verbranden door voeding?

4 juli 2017

Sneller buikvet verbranden door voeding?

De zomervakantie komt dichterbij en je nieuwe bikini ligt al klaar. Toch voel je jezelf nog niet lekker bij het idee hier straks in rond te lopen. Je zit best wel lekker in de flow en het afslanken gaat ook wel goed. Alleen die laatste rolletjes buikvet willen maar niet verdwijnen. Regelmatig worden er op dit moment nog allerlei trucjes uit de kast getrokken in de hoop om het buikvet alsnog zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Vandaag gaan wij verder in op deze vraag: Bestaat er voeding waarmee ik sneller (buik)vet kan verbranden?

Mosterd, rode peper en groene thee…wondermiddelen?

Het internet staat vol met voedingsmiddelen die het energiegebruik zouden verhogen en daarmee een vetverbrandend effect zouden hebben. Producten zoals avocado, noten, rode peper, cayenne, mosterd en groene thee bijvoorbeeld.

Onderzoeken tonen inderdaad aan dat bijvoorbeeld groene thee en mosterd het energiegebruik verhogen. (1) (2). Maar we willen hier graag wat verder op ingaan, voordat jullie enthousiast mosterd en groene thee gaan inslaan voor een platte buik ;-).

Ja, deze producten kunnen het energiegebruik en daarmee de vetverbranding verhogen. Dat is wat de meeste ook lezen als ze internet rondstruinen over dit onderwerp. Maar….het verhoogde energiegebruik is zo minimaal dat dit geen zichtbaar resultaat zal geven. Bij mosterd is dit bijvoorbeeld een effect van twee kcal per uur en bij groene thee ongeveer drie kcal per uur. En nee, we denken bij BodieBoost niet in calorieën, maar op deze manier zie je wel dat de invloed van deze voedingsmiddelen op je energiegebruik nihil is.

Wat zorgt er dan wel voor dat je (buik)vet verliest?

De invloed van deze voedingsmiddelen zal dus weinig aantoonbaar effect hebben op jouw afslankproces. Je bereikt veel meer door gewoon netjes de BodieBoost formule te volgen. Varieer lekker binnen de families en houd jezelf écht aan de portiegroottes. Smokkel niet stiekem in de jokermomentjes en blijf lekker (dagelijks) bewegen. De vetverbranding heeft te maken met het creëren van een negatieve energiebalans. Dat betekent dat je minder energie binnen moet krijgen dan je verbruikt. Dit doe je door de BodieBoost menu’s te blijven volgen, te geloven in het proces en in jezelf.

Buikspieroefeningen voor een platte buik?

Nu we het toch over die ‘platte buik’ hebben, willen we het ook even over buikspieroefeningen hebben. Regelmatig krijgen wij de vraag of we bepaalde oefeningen weten die voor een platte buik zullen zorgen. Ook hier willen we eerlijk in zijn. Je kunt buikspierkwartiertjes doen tot je erbij neervalt, maar dit zal niet voor vetverbranding specifiek op jouw buik zorgen. Het zal jou sterkere buikspieren geven, maar plaatselijke vetverbranding bestaat niet. Om jouw buikvet te verminderen gaat erom dat jij jouw totale vetpercentage naar beneden brengt. En dit doe jij door (komt hij weer) minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt. Met andere woorden: volg de BodieBoost weekmenu’s, beweeg 3 uurtjes per week en ontdek welke transformatie jouw lichaam doorgaat.

Ben jij nog niet gestart met de BodieBoost afslankmethode? Twijfel jij nog of dit wel de juiste methode voor jou is? Stuur Carlijn dan een berichtje via de mail (info@bodieboost.nl) of via whatsapp (+31 (0) 682 66 85 26). Carlijn legt jou graag uit wat BodieBoost inhoudt en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ben jij direct nieuwsgierig? Download dan hier gratis het BodieBoost Proefpakket. Je vindt hier zelfs een BodieBoost weekmenu waarmee jij direct kunt starten met het verliezen van gewicht.

Liefs,

Jouw BodieBoost coaches

Charlotte en Carlijn

Bronnen:

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16176615

2: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021155

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis