Maandag begin ik wel weer, dus deze ene keer….

6 juni 2017

Maandag begin ik wel weer, dus deze ene keer….

Hi BodieBoosters,

Vol goede moed ben je twee weken geleden aan het BodieBoosten begonnen. Je had er zin in. “Deze keer trap ik niet in de bekende valkuilen” heb je met jezelf afgesproken. Je hebt je doel duidelijk voor ogen; Je wilt deze zomer je lichaam niet meer verbergen. Je wilt goed in je vel zitten en energie hebben om leuke dingen te ondernemen.

Dan komt daar die traktatie van een collega. Je besluit een stukje te pakken, want je hebt natuurlijk je twee jokermomentjes in de week! Diep van binnen baal je toch dat je dit stuk genomen hebt, want het voelt nog steeds als ‘slecht eten’ en je wilt natuurlijk kilo’s kwijt. Na je werk ga je boodschappen doen en je komt bij de kassa in de verleiding om nog snel een reepje tony’s op de band te gooien. Dat stukje taart voelde niet goed, dus daar kan dit reepje ook nog wel bij. Bij thuiskomst blijkt er ook nog een reep chocolade in de kast te liggen die naar je roept en uiteindelijk verliest je verstand het van je verlangen en beland je met de reep chocolade op de bank, nog voor het avondeten heb je de reep al weg..”Want ja, deze dag is toch al verpest”…Herken jij jezelf in deze gedachten? Lees dan verder. Vandaag geven wij tips om uit deze negatieve bubbel te komen.

Maandag begin ik wel weer, dus deze ene keer….

Je baalt, want je had nog zo met jezelf afgesproken dat je deze keer niet meer in die valkuilen zou stappen. Je wilt toch van die kilo’s af? Je wilt toch niet meer de hele dag aan dat oncomfortabele lichaam denken? Je wilt toch gewoon goed in je vel zitten? Waarom lukt het je dan kéér op kéér niet?

De kans is groot dat het je op dat moment allemaal niet meer boeit, dat je jezelf dik vindt en stom voelt omdat je slechte dingen hebt gegeten, door de frustratie ga je meer eten. Vervolgens is de kans ook groot dat je gaat compenseren. Je gaat de volgende dag, nu echt, starten met afslanken zeg je tegen jezelf.

De volgende dag beginnen, bestaat niet

De volgende dag ga ik echt beginnen, bestaat niet. Hoe vaak heb je dit nu al tegen jezelf gezegd? En wat is er in de tussentijd veranderd? Je begint gewoon weer nu. Zeg het volgende tegen jezelf: “Ik heb vandaag iets slechts genomen, maar ik moet gewoon verder gaan met BodieBoost en ik moet weten dat de dag niet direct is verpest..”. Je weet dat je iets slechts hebt gegeten, maar je weet ook dat je daardoor niet direct alles verpest zolang je maar netjes doorgaat met BodieBoost en geen maaltijden gaat overslaan ter compensatie. Je wilt namelijk je doel bereiken. Je slaat dus niet je avondmaaltijd over, omdat je net een reep chocolade gegeten hebt. Door jezelf direct weer op te pakken, voorkom jij dat je in de negatieve cirkel belandt.

De BodieBoost Wake-up-Call

Heb jij een schop onder je kont nodig? Dreig jij wel te blijven hangen in de negatieve bui? Klik dan hier om de BodieBoost Wake-up-Call te beluisteren. Deze is speciaal door mij, Charlotte, voor jou ingesproken om jou gemotiveerd te houden. Beluister deze echt. Sla de link op op je telefoon en luister de Wake-Up-Call iedere ochtend, zodat jouw mindset ijzersterk wordt en jij deze keer de afslank uitdaging wel gaat winnen.

Maak een moodboard

Waarom wil jij afslanken? Hoe voel jij jezelf als jij je doel bereikt hebt? Wat wil jij qua mindset veranderen aan jezelf? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om te beantwoorden als jij jouw doel wil bepalen. Zorg dat je eerst een aantwoord krijgt op deze vragen en maak vervolgens een moodboard. Het moodboard zal ervoor zorgen dat jij gemotiveerd blijft. Het is belangrijk om jou doel continu voor ogen te blijven zien. Maak het visueel! Maak dus een mooi moodboard voor jezelf en print deze uit. Hang deze op een plek waar jij vaak komt, zoals je slaapkamer. Zorg dat je hier elke dag ‘tegenaan loopt’. Elke keer als jij dus in een negatieve bubbel zit waarbij jij denkt ‘Maandag begin ik wel weer, dus deze ene keer….’ pak jij jouw moodboard er weer bij. Je kunt deze ook opslaan op je telefoon, zo heb  je hem altijd bij de hand! Doen meiden, echt waar!

Ben jij nog niet gestart met BodieBoost? Download dan hier het gratis BodieBoost Proefpakket. Je vindt hier uitleg over de BodieBoost afslankmethode, een gratis weekmenu en meer. Klik hier om het BodieBoost Proefpakket gratis te downloaden.

Heb je een vraag aan ons, wil je advies verkrijgen, meer informatie over een BodieBoost programma of een coach sessie boeken dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@bodieboost.nl of ons te Whatsappen op +31 (0) 682 66 85 26.

Bedankt voor jullie vertrouwen.

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte Willems & Carlijn Ottens

 

Over de schrijver
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis