Hoe pak je het BodieBoosten aan op vakantie?

30 mei 2017

Hoe pak je het BodieBoosten aan op vakantie?

Hey BodieBoosters,

Het zonnetje laat zich lekker zien de afgelopen dagen. De échte zomer komt al in zicht. Vele van jullie zullen al vakantieplannen hebben. Zelf ben ik afgelopen weekend lekker naar Milaan geweest. Het weekend bestond vooral uit heel veel wandelen door de stad en heel veel leuke eettentjes ontdekken. Vandaag deel ik de tips om op gewicht te blijven als je op vakantie bent. Ik pas deze tips zelf altijd toe wanneer ik een weekendje weg ben of op (zon)vakantie ga. Het zorgt bij mij voor rust in mijn hoofd, het geeft mij houvast waardoor ik geen volgevreten gevoel krijg en hierdoor voel ik mezelf fit en energiek tijdens de hele vakantie.

Hoe pak je het BodieBoosten aan op vakantie?

Op vakantie is het belangrijk dat je behoudt wat je hebt. Denk niet dat je gaat afslanken. Het beste is om gewicht gewoon stabiel te houden. Op vakantie mag het wat losser, daar is het immers vakantie voor en anders houd je het niet vol. Maar let op: de vakantie is geen free ticket om alles te eten wat voorbij komt. Denk vooral niet: na de vakantie begin ik wel weer.

Nee, probeer tijdens de vakantie onze adviezen te volgen. Ze zijn ontzettend haalbaar en met die adviezen kom je goed je vakantie door. Het kan zijn dat je 0.5 tot 1 kilo aankomt of stabiel blijft. Als je terugkomt, pak je direct weer een BodieBoost-weekmenu erbij. Op deze manier kom je weer snel in het ritme. Wij vinden het belangrijk dat je geniet als je met vakantie bent. Houdt de BodieBoost-formule van max. 5 families x2 porties per dag tijdens de vakantiedagen in je achterhoofd.

Omdat we weten dat een duidelijke houvast het beste werkt, hebben we voor jou de BodieBoost vakantieregels samengesteld.

De BodieBoost vakantieregels:

 1. Vrouwen mogen tijdens de vakantie maximaal 2 glazen alcohol of frisdrank per dag. Mannen drinken er maximaal 4.
 2. Drink veel water. Zorg dat je altijd een flesje water bij hebt.
 3. Je kunt er tijdens de vakantie voor kiezen om 3 tot 4 jokers te nemen in plaats van 2. Het overzicht van de porttiegrootes van jokers vind je bijvoorbeeld in het BikiniBoost boek.
 4. Ook bij de families krijg je wat cadeau van ons tijdens de vakantie. Zo mag jij 3 porties koolhydraten in plaats van 2 en mag je 3 porties fruit in plaats van 2.
 5. Als je lekker lang uitslaapt combineer je lunch en ontbijt. Maak er dus een lekkere brunch van. Het kan zijn dat je hierdoor niet aan de 5x 2 families komt, maar dat is niet erg. Soms lukt het gewoon niet om 2 porties te eten van alle 5 families op 1 dag. Probeer dit natuurlijk wel zo veel mogelijk te doen. Maar op de dagen dat je uitslaapt, is het logisch dat 5 x 2 porties te veel kan zijn.

Hoe pak je het BodieBoosten aan op vakantie?

Sla bovenstaande afbeelding op je telefoon, zodat je deze handvatten altijd bij de hand hebt tijdens jouw vakantie. Daarnaast kun je op vakantie natuurlijk extra veel bewegen. Wandel en fiets veel! Toen ik in Milaan was, wandelde ik bijvoorbeeld in de ochtend lekker 2 kilometer naar de ontbijtbar. Daarna liepen we heel de stad door in plaats van de metro te pakken. Zo zie je extra veel en je voelt jezelf gegarandeerd fitter omdat je lekker in beweging bent.

Bekijk ook eens het BikiniBoost boek. Hier vind je veel zomerse recepten, weekmenu’s en tips voor zomerse dingen zoals een barbecue, feestjes, festivals en stranddagen. Wedden dat jij lekker gaat genieten deze zomer?

 

Hoe pak je het BodieBoosten aan op vakantie?

Heb je een vraag aan ons, wil je advies verkrijgen, meer informatie over een BodieBoost programma of een coach sessie boeken dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@bodieboost.nl of ons te Whatsappen op +31 (0) 682 66 85 26.

Bedankt voor jullie vertrouwen.

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte Willems & Carlijn Ottens

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis