Chocolade-frambozen cheese cake

16 mei 2017

Chocolade-frambozen cheese cake

Hiep hiep hoeraaa, het is mijn (Carlijn) verjaardag vandaag! Natuurlijk heb ik vandaag mijn jokermomentje ingepland (voor chocolade, always haha). Maar ik heb er ook voor gezorgd dat ik wat jokervrije dingen op tafel zet. Zo deel ik vandaag met jullie de jokervrije chocolade-frambozen cheese cake. Creamy, crunchy en zoet… Klinkt hemels nietwaar? Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten

Voor 6 taartjes

Voor de bodem:

 • 200 gram verse, zachte dadels
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 150 gram studentenhaver
 • 2 eetlepels kokosrasp

Voor de vulling:

 • 250 gram (diepvries) frambozen
 • 100 gram cottage cheese
 • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
 • 1-2 eetlepels honing

 Meer recept inspiratie? Download gratis

 

Bereidingswijze

 • Maal de dadels en de studentenhaver fijn in een blender of keukenmachine samen met twee eetlepels gesmolten kokosolie. Voeg vervolgens de cacao en kokosrasp toe. Mix het goed totdat er een mooie deeg ontstaat.
 • Verdeel het deeg in 6 balletjes. Kneed en vorm daarna met je hand 6 bodempjes met rand voor de taartjes. Zet dit even in de koelkast.
 • Neem een kom en mix hier de cottage cheese samen met de Griekse yoghurt in tot één romig geheel en voeg vervolgens ook de honing toe.
 • Neem 150 gram frambozen en prak deze fijn. Schep ze door het cottage cheese mengsel tot een mooie roze massa. Bewaar de andere 100 gram frambozen voor de topping.
 • Haal de bodempjes uit de koelkast en vul elke bodem met een paar lepels van de vulling en laat het nog een half uurtje in de koelkast opstijven. Versier met framboosjes en wat eventueel wat cacaonibs!

De cheese cake (1 stuk) kun je volgens de BodieBoost methode zo indelen:

1 x fruit, 1x zuivel, 1/2x eiwit 

Zo simpel kan afslanken zonder gedoe en met veel keuzevrijheid zijn! Jij kiest wat je lekker vindt en zo voel je jezelf niet beperkt. Ben jij benieuwd naar een voorbeeld van het BodieBoost dagmenu? Download dan hier  gratis het BodieBoost Proefpakket welke wij met veel liefde voor jou hebben samengesteld. Je kunt hiermee direct starten met de BodieBoost afslankmethode en je zult direct ervaren hoe eenvoudig en fijn afslanken kan zijn.

Heb je een vraag aan ons, wil je advies krijgen, meer informatie over een BodieBoost programma of een coach sessie boeken dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@bodieboost.nl of ons te Whatsappen op +31 (0) 682 66 85 26.

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte en Carlijn

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis