Kom ik extra aan als ik ‘s avonds na 20:00u eet?

4 april 2017
Charlotte

Alles wat je eet na 20:00 uur ‘s avonds gaat rechtstreeks naar je heupen. Dit is wat ons vaak verteld wordt en wat velen ook geloven. Je lichaam zou dan in spaarstand staan, waardoor je voedsel niet of minder goed wordt verbrand. Wij zien deze stelling vaak voorbij komen in onze mailbox en in de BodieBoost Community. Is dit waar of is dit niet waar?

Wij kunnen hier direct een antwoord op geven: nee, de tijd waarop je eet heeft niks met je gewicht te maken. Kijk eens naar de mensen in landen zoals Spanje en Italië. Daar schuiven ze allemaal pas na 20:00u aan tafel. Aankomen doe je niet door op verkeerde tijden te eten, maar door meer energie binnen te krijgen dan je verbrandt.

Dit zit zo

Simpel gezegd is je energiebalans, de balans tussen de hoeveelheid energie die je dagelijks eet en de hoeveelheid energie die je dagelijks verbrandt. Als je dus een actief leven leidt en veel beweegt, verbrand je veel energie. Je lichaam zal dus ook naar meer energie vragen. Weinig bewegen, betekent ook een lagere energie verbranding en dus een lagere energiebehoefte.

Krijg jij dagelijks meer energie binnen dan je verbruikt, dan spreek je van een positieve energiebalans. Houd je dit een lange periode vol, dan ontwikkel je overgewicht. Andersom is het ook zo, krijg jij dagelijks minder energie binnen dan je verbruikt, dan ontwikkel jij een negatieve energiebalans. Houd je dit een lange tijd vol, dan zul je afvallen.

Het lichaam stopt dus niet met energie verbranden na 20:00 uur?

Inderdaad! Je lichaam stopt niet met het verbranden van energie na 20:00 uur. Je lichaam verbruikt zelfs tijdens het slapen energie en heeft dan dus ook voedingsstoffen nodig om alle processen in het lichaam in werking te houden. De energie die je hebt, wordt niet per direct verteerd en opgeslagen. Dit wordt over meer dan 24 uur verspreid.

De koekjestrommel

Wat wij wel vaak zien, is dat mensen in de avond éxtra eten. Dus voedingsproducten die je buiten je BodieBoost weekmenu om eet. Als je netjes het BodieBoost menu gevolgd hebt en dus al aan je energiebehoefte voldaan hebt, maar ’s avonds wel de koekjestrommel induikt zul je uiteindelijk natuurlijk in gewicht aankomen. Dit betekent niet gelijk dat je nooit meer ’s avonds mag eten. Maar let wel op dat dit geen gewoonte wordt. Let op: we hebben het hier over ‘gewoonte-snoepen’. De twee jokermomentjes die jij van ons cadeau krijgt bij de methode, hebben geen invloed op jouw afslankproces. Je bakent deze momenten visueel af met een joker naar jouw keuze. Dit voorkomt dat jij dagelijks de koekjestrommel in duikt :-).

Dus ik kan gewoon eten na 20:00u ‘s avond?

Het eten na 20:00 uur zorgt er dus niet automatisch voor dat je meer vet opslaat. Je lichaam stopt niet met verbranden na dit tijdstip. Zorg ervoor dat jij aan jouw energiebehoefte voldoet door jezelf lekker aan het BodieBoost menu te houden. Staat er nog een lekker tussendoortje of jokermomentje gepland na 20:00 uur? Maak hier dan gebruik van! Het mag, het heeft geen negatieve invloed op jouw afslankproces.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Heb jij nog een stelling waarvan jij graag wilt weten of dit wél of niet waar is? Reageer dan onder deze post. Wie weet pikken wij jou stelling eruit om deze in een van onze volgende blogs toe te lichten.

Is er een vriendin in jouw omgeving struggeld met haar gewicht. Deel dan VANDAAG nog deze blogpost met haar. Het kan net het inzicht geven die zij nodig heeft.

Heb je een vraag aan ons, wil je advies krijgen, meer informatie over een BodieBoost programma of een coach sessie boeken dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@bodieboost.nl of ons te Whatsappen op +31 (0) 682 66 85 26.

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte Willems & Carlijn Ottens

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis