Waarom zie ik geen resultaat?

13 maart 2017
Charlotte

Hi BodieBoosters,

Charlotte en Carlijn hier, ons persoonlijke doel is om heel veel vrouwen te helpen af te slanken zonder gedoe en met veel keuzevrijheid. Vandaag behandelen we het onderwerp: Wanneer ga je resultaten zien? En waarom zien sommige BodieBoosters sneller resultaat dan andere? Dit is omdat iedereen anders is!

Vraag je je tijdens jouw afslankjourney vaak af wanneer je resultaten gaat zien? En heb je vaak het gevoel dat het bij andere BodieBoosters sneller en succesvoller gaat dan bij jou?

Het lijkt soms wel dat andere BodieBoosters het allemaal veel beter kunnen dan jij. Ze pakken het afslanken gemakkelijk op, hebben totaal geen moeite om het BodieBoost weekmenu te volgen, 3 keer per week te sporten en de rest van de activiteiten, die komen kijken bij het volgen van de BodieBoost afslankmethode, gaan vlot. Terwijl het bij jou allemaal gewoon wat moeizamer en langzamer gaat…

Afslankresultaten zullen per persoon verschillend zijn. Probeer dit te accepteren en je vooral niet te meten aan andere. Focus je op jouw afslankjourney en maak absoluut geen vergelijkingen. Toen ik (Charlotte) besloot om af te slanken heb ik radicaal het mezelf vergelijken met andere de deur uitgegooid. En het werkte. Het bracht me rust en ik gunde mezelf de ruimte om mijn eigen tijd af te slanken. Het voelde als een opluchting.

Wanneer ga je resultaten zien?

Als jij een grote verandering aanbrengt in jouw levensstijl en de BodieBoost afslankmethode goed volgt dan zie je in de meeste gevallen binnen 4 tot 6 weken verschil.

Ik (Carlijn) vertel onze coaches (klanten) altijd het volgende ezelsbruggetje:

 • Na 4 weken zie je zelf verschil (kleren gaan wat losser zitten, je lichaam verandert).
 • Na 8 weken zien familie en vrienden verschil (je zult opmerkingen kunnen krijgen zoals: “Wat zie je er goed uit!”, “Er is iets anders aan je?”, “Ben je afgevallen?”.)
 • Na 12 weken ziet de rest van de wereld duidelijk verschil.

Mijn advies is om dit ezelsbruggetje in je telefoon of notebook te noteren met de weeknummers erbij. Ga aan de slag met BodieBoost en kijk eens na 4 weken of je zelf verschil ziet aan je lichaam. Weet wanneer je op de 8 weken zit en wacht dan af of bovenstaande theorie in de praktijk klopt. Hoor je in die week van familie en vrienden of ze het verschil zien? Ervaar hoe de wereld jou ziet na 12 weken.

Waarom zien sommige BodieBoosters sneller resultaat dan andere? Dit is omdat iedereen anders is!

Ondanks het ezelsbruggetje is het heel logisch dat resultaten per persoon verschillen. Iedereen is anders! Zet 10 verschillende BodieBoosters bij elkaar die exact hetzelfde dieet en sportschema volgen, ze zullen allemaal een ander afslankresultaat hebben. Bij de één zal het resultaat sneller te zien zijn dan bij de ander. Ieder persoon, ieder lichaam reageert anders op het BodieBoost weekmenu en het sporten. De ene persoon zal snel gewicht verliezen terwijl de andere persoon juist weer meer centimeters zal verliezen. Het kan zelfs zijn dat 2 BodieBoosters precies hetzelfde aantal kilo’s en centimeters kwijt zijn maar dat het veranderde lichaam bij de één totaal anders eruit ziet dan het lichaam van de ander.

Het ‘zien’ van resultaat is afhankelijk van allerlei factoren leeftijd, genen, heb je veel vet te verliezen, hormoonlevel en ga zo maar door. De lijst is oneindig!

Het boeken van resultaat kan ook te maken hebben met jouw stofwisseling. Heb jij voor BodieBoost verschillende (crash) diëten gevolgd? Dan kan jouw stofwisseling behoorlijk aangetast zijn. Het duurt dan langer voordat deze weer in balans is. En natuurlijk, kan het ook komen doordat jij jezelf niet voor 100% inzet voor het veranderen van jouw levensstijl.

Vraag jezelf het volgende af:

 • Zet jij jezelf echt voor 100% in voor het veranderen van jouw levensstijl en het behalen van jouw doelen?
 • Eet jij volgens de BodieBoost afslankmethode of heb je teveel momenten van ‘uitzondering’?

5 tips voor een beter afslankresultaat

Wees eerlijk naar jezelf. Wat wil jij bereiken? En vooral: waarom wil jij dit bereiken? Wil jij jezelf beter in je vel voelen? Wil je meer energie krijgen om jouw levensdoelen te bereiken? Wil jij ‘s morgens uitgerust opstaan? Wil jij een gezond lichaam om nog meer uit het leven te kunnen halen? Heb jij het gevoel dat je goed bezig bent, maar zie je geen resultaat? Wij hebben vier tips op een rijtje gezet die je kunnen ondersteunen:

 1. Houd je progressie bij. Meet jezelf op op verschillende punten en meet om de twee weken het verschil.
 2. Plan je jokermomentjes in, zodat je niks meer aan het toeval over zult laten. Heb je een feestje deze week? Of is jouw collega jarig? Sta hierbij stil en bedenk vooraf op welke momenten jij wilt genieten van wat lekkers deze week.
 3. Kijk niet alleen naar het getal op de weegschaal of de centimeters die jij in lichaamsomvang afneemt, maar kijk eens naar hoe jij jezelf voelt. Voel jij jezelf al energieker? Opgewekter?
 4. Start iedere dag lekker energiek met de BodieBoost 5 minuten workout. Het zorgt er niet alleen voor dat je direct wakker bent, het geeft jou ook een happiness boost, een super goede start van de dag! Klik hier voor de BodieBoost workout.

Ben jij de gelukkige die wel binnen 4 weken resultaat ziet? Woehoehhhh! Lucky you! Wij zijn blij voor jou en ga vooral zo door! Maar! Ben jij een BodieBooster die niet direct resultaat ziet en waarbij de verandering wat langer gaat, dan hebben wij deze oprechte boodschap voor jou: Jij gaat resultaat zien, 100% zeker!! Geef niet op! Met iedere stap die jij iedere dag zet kom jij weer een stapje dichterbij. Je kunt het babe!!

 

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte & Carlijn

Over de schrijver
 • Carlijn
  • BodieBoost Coach
 • Charlotte
  • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis