Pompoentaartje met rozijnen en noten

5 november 2016

Pompoentaartje met rozijnen en noten

Wij zijn echt gek op pompoen! Je kunt er zo onwijs veel kanten mee op! Van soep naar frietjes en van pannenkoekjes naar taart en muffins. Dit pompoentaartje is heerlijk zacht en zoet maar met een lekkere bite van de noten die ik erin gestopt heb. Een ware traktatie en nog gezond én jokervrij ook! Dus eet hem gerust als ontbijt! 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram pompoen blokjes
  • 10 gram havermout
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 1,5 tl pompoen kruiden of koek & speculaas kruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zeezout
  • 2-3 tl honing of meer naar smaak
  • 25 gram rozijnen
  • 15 gram gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • Optioneel: (soja) yoghurt en wat fijngehakte noten als toppping

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Kook de pompoenblokjes in 6-8 minuten gaar tot ze zacht zijn. Laat even een beetje afkoelen.
  • Doe dan, op de rozijnen en noten na, alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is tot een beslag.
  • Roer de rozijnen en noten door het beslag en schenk het beslag in de vorm. Bak het pompoentaartje in 35-40 minuten af. Controleer met een satéprikker of het taartje gaar is van binnen.
  • Laat het pompoentaartje goed afkoelen voordat je hem versiert met de optionele toppings en hem aansnijdt.

Je kunt 1/3 pompoentaartje met rozijnen en noten rekenen als: 2/3 portie fruit, 1/4 portie groente, 1 portie koolhydraten.

Ga jij het pompoentaartje met rozijnen en noten maken?

Liefs,

Manon

 

 

Over de schrijver
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis