Maak kennis met

Carlijn

26, woont in
Type certificering
BodieBoost Coach
Interesses
Hardlopen, reizen, lezen
Opleidingen
Voedingsdeskundige, Trainer Hormoonfactor
Ik wil Carlijn als coach

Over Carlijn

“Een gezonde levensstijl maakt mij lichamelijk en mentaal sterk! Het heeft mij niet alleen een slank en fit lichaam gegeven, het heeft er ook voor gezorgd dat ik geloof in mijn eigen kunnen en dat ik de lat steeds een stukje hoger durf te leggen. Waar het vroeger vaak bij dromen bleef, denk ik nu: ik ga het DOEN!”.

BodieBoost Coach Carlijn Ottens is gediplomeerd Voedingsdeskundige en Hormoontrainer. Mensen begeleiden bij het afslanken en het creëren van een gezonde levensstijl is haar grote passie.

Ik kom oorspronkelijk uit het Brabantse dorpje Zeeland. Daar ben ik opgegroeid op een boerderij met veel ruimte. Wij aten bijna alle groente uit eigen tuin, vlees van eigen stieren, appels, kersen en peren van eigen bomen, honing en noem het maar op. Als kind wist ik natuurlijk niet beter en vond ik dat heel vanzelfsprekend, al dat gezonde voedsel uit eigen tuin. Maar toen ik eenmaal op mezelf ging wonen en mezelf echt ging verdiepen in een gezonde levensstijl, kwam ik er al snel achter dat het helemaal niet zo vanzelf sprekend is om alles vers uit eigen tuin te eten. Nu kom ik maar al te graag “thuis” om veel van die verse producten te halen.

Gezond eten is dus iets wat mij met de paplepel is ingegoten, echter was de dagelijkse beweging slecht gesteld. Toen ik op mijn 18de mijn rijbewijs haalde, werd mijn fietsje ingeruild voor een auto en zo was de dagelijkse beweging ook meteen verdwenen. Sporten deed ik op iedere sportclub een “blauwe maandag” om er vervolgens achter te komen dat ik “het toch niet zo leuk vond” en BAM weg was de motivatie.

De omslag kwam toen ik via mijn werk in aanraking kwam met hardlopen. Ik werd aangestoken door het enthousiasme van mijn collega’s en ging, nog enigszins sceptisch, na het werk een stukje hardlopen! Ik trok mijn all stars, joggingbroek en boyfriend shirt aan en ging op pad. Om vervolgens zwaar hijgend de straat nog niet uit te komen.

Nee, met mijn conditie was het niet goed gesteld. Door het aanhoudende dagelijkse enthousiasme van mijn collega’s heb ik dit toch vol weten te houden en zo schreef ik mezelf in voor mijn eerste 5 km wedstrijd. Het gevoel dat je wat presteert waarvan je NOOIT gedacht had het te kunnen, is geweldig! Het maakt je mentaal zoveel sterker. Na deze 5 km wedstrijd had ik de smaak echt te pakken. Hardlopen was inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden en ik ging er zo’n 3 a 4 keer per week op uit. Verschillende 10 km wedstrijden volgde en uiteindelijk durfde ik het zelfs aan om mezelf in te schrijven voor de halve marathon bij de CPC Den Haag. Met een doel om te finishen onder de 2 uur liep ik deze met succes uit. EUFORISCH is het gevoel daarna. Ik denk dat ik 2 weken op een soort van roze wolk geleefd heb door dit gevoel haha.

Het hardlopen heeft mijn niet alleen lichamelijk veel sterker en energieker gemaakt. ook mentaal is er bij mij veel veranderd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik geloof in mijn eigen kunnen en dat ik de lat steeds een stukje hoger durft te leggen. Waar het vroeger vaak bij dromen bleef, denk ik nu “ik ga het DOEN!”.

De afgelopen jaren heb ik zo ongeveer ieder boek over voeding, sport en gezondheid gelezen. Ik behaalde mijn diploma tot voedingsdeskundige en Trainer Hormoonfactor. Met deze kennis en ervaringen zou ik jou graag verder willen helpen op jouw afslankpad.

Laat mij jou helpen

  • Coach sessie via telefoon of Skype (60 min)
Ik wil Carlijn als coach

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis