Hoe blijf ik op gewicht tijdens Pasen?

11 april 2017
Charlotte

Hoe blijf ik op gewicht tijdens Pasen?

Hi BodieBoosters,

Hoe kun je tijdens Pasen ervoor zorgen om niet aan te komen. Aanstaande weekend is het namelijk al Pasen! Joepie! ……of is het voor jou juist een stress momentje? We kunnen ons voorstellen dat Pasen voor velen een uitdaging is. Je wilt natuurlijk niet ongezellig zijn en het liefst lekker mee-eten met de rest van de familie. “Ja graag!”…horen wij jou al zeggen. Maar ondertussen komt die zomer steeds dichterbij en wil je jouw afslankdoelen nog wel gaan bereiken. Pasen kun je dan echt even niet gebruiken in jouw schema 😉 Herkenbaar?

Gelukkig is het mogelijk om de Paasdagen zonder extra kilo’s door te komen. Lees snel verder want we hebben speciaal voor jou de BodieBoost Paas-tips samengesteld! Je kunt genieten van al het lekkers én op gewicht blijven. Car en ik (Charlotte)  volgen deze adviezen ook en het werkt. Niks om jezelf zorgen om te maken dus. Afslanken kan ook leuk zijn! Je leest hier onze 6 Paas-tips om niet aan te komen tijdens de Paasdagen.

Het BodieBoost Weekmenu

Volg in de dagen voor Pasen (maandag tot en met vrijdag) gewoon lekker je BodieBoost weekmenu. Ga niet smokkelen en houd jezelf goed aan de regels. Wees extra strak voor jezelf. Drink veel water, groene  thee en kies dagelijks voor vers fruit en extra groenten uit de familie fruit en groenten. Ik (Charlotte) eet vaak een avocado als tussendoortje, maak een verse fruitsmoothie en drink gedurende dag veel water. Als ik dit de gehele week doe, dan kan ik prima wat extra’s tijdens Pasen nemen. Zo houd je de balans erin. Deze manier van voedingskeuzes maken, helpt enorm! Ik voel me hier ook prettig bij en voel me gelukkiger.

Mindset

Onthoudt dat het er tijdens de Paasdagen (en andere feestdagen) om gaat dat jij op gewicht blijft. Ik (Charlotte) hongerde mezelf vroeger uit voordat het Pasen was om me vervolgens helemaal klem te eten. Geloof me, dit werkt niet en hierdoor kom je alleen maar aan. Niet doen dus. Probeer nogmaals de voedingsbalans erin te houden zoals in tip 1 beschreven staat. En besef je ook dat afslanken tijdens de feestdagen een illusie is ;-). Ga dus ook niet op de weegschaal staan om te kijken hoe je ervoor staat. Onthoud deze zin: “Ik ga genieten tijdens de Paasdagen. Ik volg de BodieBoost regels en ik weet dat ik op gewicht blijf. Na tweede Paasdag pak ik gewoon mijn normale BodieBoost weekmenu weer op. Er is dus niks aan de hand”. Ga daarna vooral weer door met BodieBoost en zie het als een continue proces; een lifestyle waarin je gewoontes aan het veranderen bent. Je kunt dit, je voelt je er beter door, je bent het waard om op deze manier voor jezelf te zorgen.

Jokers

Jij krijgt 2 extra jokers van ons tijdens de Paasdagen. Je kunt dus tijdens deze dagen in totaal 4 jokers eten. Wees niet bang voor deze jokers. Houd je aan de 4 stuks, dan is er niks aan de hand. 6 kleine paaseitjes kun jij rekenen tot 1 jokermomentje. Bekijk voorbeelden van jokers en de hoeveelheden in het BodieBoost boek ‘Slank en fit in het echte leven’ (LINK: https://www.bodieboost.nl/programma/slank-en-fit-in-het-echte-leven/)

De 1 max. 2 regel

Is er iets wat jij écht niet kunt weerstaan, gebruik dan de 1 max. 2 regel. Je mag deze regel één keer inzetten tijdens de Paasdagen. De regel houd in dat je 1 stuk maximaal 2 stuks neemt van hetgeen je heel graag wilt eten. Gebruik wel je boerenverstand en eet normale porties.

Beweeg!

De meesten zullen tijdens de Paasdagen lekker vrij zijn. Een goede reden dus om een lekker uurtje extra te bewegen. Pak de fiets naar je familie. Ga lekker hardlopen voor de Paasbrunch of wandelen ná de brunch. Ik (Carlijn) ben fan van hardlopen, in de ochtend sta in iets vroeger op en ga dan het bos in om een rondje te lopen. Als ik terugkom, voel ik me fitter en maak ik automatisch tijdens de Paasbrunch betere voedingskeuzes. WIN-WIN situatie!

Hoe ziet een BodieBoost Paasdag er bijvoorbeeld uit?

Ontbijt om 9:00 uur

Bakje magere kwark met 1 mango en 1 klein handje walnoten (1x zuivel, 1x fruit, 1/2x eiwit)

Paasbrunch om 12:00 uur

1 flinke snee paasbrood met jam (1x koolhydraten en 1x smaakmaker)

1 gekookt ei (1/2x eiwit)

1 bakje salade (1x groente)

1 glas verse jus (1x fruit)

1 glazen thee

Tussendoor:

2 kiwi’s (1x fruit)

Diner:

Asperges (1x groenten)

Zalmfilet (1x eiwit)

Aardappeltjes met tijm uit de oven (1x koolhydraten)

Kaassaus (1x zuivel)

Tussendoor:

2 kiwi’s en 5 paaseitjes (1x fruit en 1x joker)

Psstt…..dit is toch niet verkeerd?! En je mag in principe nog 3 jokers nemen. Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om op een fijne en gezellige manier de Paasdagen door te brengen zonder al te veel met het afslanken bezig te hoeven zijn. Dit wensen we van harte voor jou en hopen dat we met deze blog eraan hebben kunnen bijdragen. Onze boodschap is: geniet, ontspan, beweeg en heb het gezellig!

Liefs,

Jouw BodieBoost Coaches,

Charlotte Willems & Carlijn Ottens

Over de schrijver
  • Charlotte
    • BodieBoost Coach
  • Carlijn
    • BodieBoost Coach
Laat een reactie achter
Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram voor de dagelijkse dosis